Grid star
criptomonede

PRETUL DOGECOIN EXPLODEAZA DUPA ANUNTUL LUI MUSK– Tesla accepta criptomoneda ca plata din 14 ianuarie, dupa esecul anterior cu Bitcoin

Tesla accepta de vineri, 14 ianuarie 2022, Dogecoin (DOGE) ca plata pentru achizitionarea unei masini electrice Tesla, a anuntat Elon Musk pe Twitter. Lucrurile s-au miscat extrem de repede, iar pe pagina oficiala a producatorului de masini electrice a aparut un ghid complet pentru achizitiile cu DODGE. Pretul criptomonedei a explodat la cateva minute de la anunt.

Comunitatea cripto a raspuns rapid. Unii au scris pe Twitter ca au cumparat deja articole folosind DOGE. La doar cateva minute dupa anunt, utilizatorul Twitter Dogecoin_GER a postat deja o captura de ecran a comenzii sale online, spunand "Tesla Tequila in drum spre Germania!”.

Ghid complet pentru achizitiile cu DOGE pe pagina Tesla

Desi accepta DOGE, Tesla a clarificat, de asemenea, ca nu accepta nicio alta criptomoneda intr-un anunt pe pagina sa oficiala. Compania publica un intreg ghid pentru achizitiile cu DOGE si afirma totodata ca nu poate detecta alte active decat DOGE pe site-ul sau. Producatorul de masini electrice le mai spune clientilor ca "activele digitale non-Dogecoin trimise catre Tesla nu vor fi returnate cumparatorului”, conform cointelegraph.com.

In plus, produsele achizitionate cu DOGE "nu pot fi returnate, schimbate sau anulate”. Tesla considera ca toate vanzarile efectuate prin DOGE sunt finale care nu pot fi schimbate in numerar.

Produsele eligibile pentru DOGE din magazinul Tesla pot fi achizitionate trimitand DOGE in portofelul Dogecoin al Tesla.

Pretul Dogecoin creste exponential dupa anuntul Tesla

Pretul Dogecoin a reactionat aproape instantaneu la anuntul lui Elon Musk, iar criptomoneda a crescut cu 15% in doar cateva ore de la momentul in care Tesla a inceput sa accepte DOGE.

Creatorul Dogecoin, Billy Markus, a raspuns instantaneu la anunt, adresandu-se comunitatii Dogecoin. "Bine, comunitatea Dogecoin stie ce e de facut”, a scris Markus pe Twitter .

In decembrie 2021, Tesla a confirmat ca va incepe sa accepte DOGE pentru produsele sale. Anuntul a dus la o crestere a pretului cu 25% pentru moneda meme la acea vreme. Vineri, 14 ianuarie, la doar cateva ore dupa implementarea platilor DOGE, pretul activului digital a crescut cu 18,63%, atingand un varf de 0,202 dolari dupa care a avut o usoara scadere, ramanand totusi pe plus 15% in raport cu valoarea sa inregistrata anterior anuntului.

In decembrie, miliardarul si-a reiterat suportul pentru DOGE comparandu-l cu Bitcoin.

"Desi a fost creat ca o gluma prosteasca, Dogecoin este mai potrivit pentru tranzactii”, potrivit lui Musk.

El a afirmat ca DOGE este usor inflationist, iar acest lucru ii incurajeaza pe oameni sa-l cheltuiasca mai degraba decat sa-l foloseasca ca depozit de valoare. Intre timp, Tesla ar putea sa nu fie singura companie care a inceput sa implementeze platile cripto in acest an. Un sondaj realizat de Visa arata ca si firmele mici si mijlocii vor adopta platile cripto in 2022.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani