Grid star
criptomonede

TELEGRAM PERMITE PLATILE CU BITCOIN SI TETHER – Peste 2 milioane de utilizatori ai aplicatiei de mesagerie au deja portofele virtuale pe platforma

Wallet, un bot al Telegram construit pe blockchain-ul The Open Network (TON) care permite utilizatorilor sa transfere criptomonede in cadrul platformelor de mesagerie instant, a lansat o solutie de criptoplata. Datorita noii caracteristici, numita Wallet Pay, comerciantii pot accepta acum fara probleme platile cu criptomonede direct in aplicatia Telegram, potrivit cryptonews.com.

Gilda Popa

Telegram a lansat servicii cripto pe platforma sa de mai bine de un an, insa in prezent doar o mica parte din baza masiva de utilizatori a aplicatiei de mesagerie a adoptat serviciile Wallet.

Din cei peste 700 de milioane de membri Telegram, 2 milioane folosesc Wallet in acest moment. Din aprilie 2023, utilizatorii aplicatiei de mesagerie pot tranzactiona deja criptomonede precum Bitcoin si Ether, iar pasul urmator – si anume platile direct in chat – a fost facut chiar la finalul acestei saptamani.

Acum, reprezentantii blockchainului TON au anuntat ca noua functionalitate de plata este accesibila imediat pe Telegram pentru utilizatorii care folosesc serviciul de portofel virtual, care pot efectua plati direct in chat-urile lor cu comerciantii. In trecut, comerciantii erau nevoiti sa recurga la solutii "do-it-yourself” cu roboti de baza care erau conectati la sistemele de plata cu criptomonede.

Este de remarcat faptul ca Telegram nu este singura platforma de socializare care a integrat platile cripto in ultimii ani. Asa cum a anuntat Lumea Banilor, in aprilie 2023 Twitter a lansat o noua functie care permite utilizatorilor sa vizualizeze graficele pietei pentru o gama extinsa de instrumente financiare, sa cumpere si sa vanda actiuni si active digitale de la eToro.

Platile cu criptomonede pe Telegram tocmai au devenit mai usoare cu Wallet Pay: un serviciu de plata dezvoltat de echipa care a creat un portofel special pentru ecosistemul Telegram. Cu ajutorul acestuia, comerciantii vor putea accepta instantaneu plati in criptomonede, iar utilizatorii vor putea plati cu active digitale pentru bunuri si servicii”, au anuntat cei din echipa TON.

Cum sa efectuati plati prin intermediul botului Wallet al Telegram

Chatbot-ul Wallet, cunoscut si ca @wallet pe Telegram, este un bot independent construit pe blockchain-ul TON si Telegram. Permite utilizatorilor sa stocheze, sa tranzactioneze si sa transfere trei criptomonede, respectiv Toncoin (TON), USDT - Tether si Bitcoin.

Pentru a primi plati cripto pe Telegram, comerciantii trebuie mai intai sa se inregistreze pe site-ul web Wallet Pay.

Potrivit echipei Wallet chatbot, exista deja aproximativ 200 de companii interesate sa implementeze produsul, mii de intreprinderi mici fiind asteptate sa aplice in viitor.

Utilizatorii pot crea un nou portofel criptografic conectat instantaneu la contul lor Telegram, fara a fi nevoie sa salveze fraze de baza sau chei private. Telegram si-a manifestat interesul de a oferi servicii cripto cu ani in urma, cand a inceput dezvoltarea proiectului blockchain TON.

Cu toate acestea, din cauza bataliilor legale cu Comisia pentru Valori Mobiliare si Burse (SEC) din SUA, proiectul a fost abandonat in 2020. Comunitatea TON, cunoscuta sub numele de Fundatia TON, a preluat de atunci proiectul si si-a continuat dezvoltarea independent, pana cand Telegram a avut unda verde pentru a introduce servicii cripto.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani