Grid star
eveniment

11 LEI PE ZI PENTRU HRANA BOLNAVILOR DIN SPITALE – Asta primesc in 2022 cei suferinzi. Pozitia ministrului Sanatatii

Pacientii din spitalele din Romania au parte in prezent de o masa in valoare in valoare de 11 lei pe zi. Asta este valoarea alocata. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca suma este insuficienta, si vrea marirea acesteia.

E greu, aproape imposibil, chiar si pentru romanii sanatosi, sa isi asigure masa zilnica doar cu 11 lei. Fara sa mai vorbim de cei internati in spitale, care au nevoie de un meniu adecvat in functie boli. Alexandru Rafila a declarat vineri, 18 februarie 2022, ca impreuna cu cei de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate spera sa gaseasca o soluie pentru marirea acestei sume.

“Cred ca reprezinta o suma mica”, a afirmat Rafila. cu privire la suma alocata.

Iata declaratia facuta de Alexandru Rafila:

"Un lucru extrem de important este cel legat de asigurarea conditiilor pentru pacienti, inclusiv din punct de vedere al sumelor alocate pentru hrana pacientilor. In momentul de fata, opinia mea este ca sunt insuficienti 11 lei pentru un pacient pentru hrana, pentru o zi, mai ales in conditiile cresterii preturilor la alimente. Cred ca reprezinta o suma mica si impreuna cu colegii de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sper sa gasim o solutie in acest sens”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani