Grid star
companii

TRANZACTIE PE PIATA ENERGIEI - Premier Energy a achizitionat compania CEZ Vanzare. Se preiau 1,4 milioane de clienti

Tranzactie pe piata energiei. Premier Energy, furnizor si distribuitor de gaze naturale din Romania, a achizitionat compania CEZ Vanzare, detinuta de Macquarie Asset Management, cu un portofoliu de 1,4 milioane de clienti.

Potrivit unui comunicat al Premier Energy, tranzactia intra in vigoare dupa finalizarea tuturor procedurilor legale si comerciale. Dupa indeplinirea acestor formalitati, CEZ Vanzare va fi rebranduit cu numele noului proprietar.

Strategia CEZ Vanzare va ramane concentrata pe furnizarea de energie electrica si gaze naturale. Premier Energy da asigurari ca tranzactia si schimbarea de proprietate nu vor avea niciun impact asupra prevederilor contractuale dintre companie si clientii sai, angajati, furnizori sau parteneri.

Al treilea jucator pe piata

Infiintata in 2007, Premier Energy opereaza ca distribuitor si furnizor pe piata gazelor naturale din Romania, fiind al treilea mare jucator de profil, dupa Engie si E.ON. Compania este detinuta de holdingul din energie Premier Energy PLC inregistrat in Cipru, controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, prin intermediul fondului de investitii Emma Capital.

Totodata, Premier Energy PLC arata ca este cel mai mare distribuitor si furnizor de energie electrica in Republica Moldova, cu o cota de piata de circa 70%:

"La finalul anului trecut, Premier Energy a achizitionat majoritar compania Alive Capital, cel mai mare jucator independent din piata energiei regenerabile. Prin aceste achizitii, grupul isi pregateste tranzitia catre energie regenerabila, tinta setata pentru Romania si in regiune fiind de 300-500 MW in urmatorii cinci ani".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani