Grid star
companii

TELEKOM ROMANIA, AMENDA DE 700.000 LEI – Sanctiunea, din cauza nivelului de acoperire

Telekom Romania Mobile a fost sanctionata cu amenda in valoare de 700.000 de lei de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Motivul: Telekom nu a indeplinit pragul de acoperire de 98% stabilit prin licentele de utilizare a spectrului de frecvente radio, anunta ANCOM.

Conform masuratorilor din teren, Orange Romania acoperea cu servicii de voce mobila un procent de 98,27% din totalul populatiei, Vodafone Romania - 98,16%, RCS&RDS - 98,02%, iar Telekom Romania Mobile Communications - 97,25%.

Iata anuntul ANCOM:

"ANCOM a finalizat recent ce-a de-a treia campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobila pe teritoriul Romaniei, in urma careia un singur operator de servicii de telefonie mobila a fost sanctionat pentru neindeplinirea obligatiilor de acoperire de 98% din populatia Romaniei.

Campania de verificare a acoperirii

Campania de masurare a acoperirii nationale cu servicii de voce mobila s-a desfasurat in perioada august – decembrie 2020, acoperirea cu semnal a localitatilor fiind masurata prin parcurgerea drumurilor accesibile, a bulevardelor si strazilor principale si secundare.

In cadrul acestei campanii a fost masurata acoperirea cu semnal in 13.398 localitati, localitati cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodata masurati aproape 250.000 de km pe drumurile nationale, judetene, orasenesti si comunale. Din totalul de 20.121.587 de locuitori, conform recensamantului populatiei si al locuintelor, au fost masurate zonele locuite de 20.117.553 de persoane. Acoperirea cu servicii de voce a fost calculata ca raportul dintre suma populatiei acoperite si suma populatiei masurate :

“Conform masuratorilor din teren, Orange Romania acoperea cu servicii de voce mobila un procent de 98,27% din totalul populatiei, Vodafone Romania - 98,16%, RCS&RDS - 98,02%, iar Telekom Romania Mobile Communications - 97,25%.

Situatia comparativa a masuratorilor reflecta faptul ca toti operatorii si-au imbunatatit gradul de acoperire, doar unul dintre ei neindeplinind pragul de 98% stabilit prin licentele de utilizare a spectrului de frecvente radio.

Astfel, Telekom Mobile a fost sanctionat cu amenda in valoare de 700.000 de lei.
Impunerea obligatiilor de acoperire in cadrul licentelor pe care le acordam operatorilor si care permit furnizarea de servicii de comunicatii electronice reprezinta o parghie legala prin care Autoritatea poate stimula cresterea gradului de acoperire cu servicii de comunicatii electronice », a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM

.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani