Grid star
companii

LISTAREA HIDROELECTRICA LA BURSA – Decizia actionarilor "Perlei coroanei”. Ce actiuni se pot scoate la vanzare

Fondul Proprietatea anunta ca adunarea generala a actionarilor Hidroelectrica S.A. a aprobat initierea listarii actiunilor Companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Decizia vine ca urmare a unei oferte publice avand ca obiect vanarea de actiuni ale companei detinute de Fondul Proprietatea.


Fondul detine in prezent 19,94% din capitalul social emis al Companiei.

Lider in productia de energie electrica

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.
Infiintata in anul 2000, Hidroelectrica a reusit sa se impuna pe Piata de Energie din Romania datorita experientei, credibilitatii si flexibilitatii sale, fiind in prezent principalul producator si furnizor de energie din Romania cat si principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem.
“Cu o productie in an mediu hidrologic de peste 17 TWh generata in sucursale amplasate strategic pe teritoriul tarii, Hidroelectrica furnizeaza cca. 30% din productia totala a tarii, in functie de hidraulicitatea anului, in timp ce media volumului serviciilor de sistem din ultimii 10 ani este de cca. 70% din totalul serviciului de reglaj secundar, cca. 84% din serviciul de rezerva tertiara rapida si 100% din serviciul de asigurare a energiei reactive debitata sau absorbita din retea in banda secundara de reglaj a tensiunii, din necesarul Sistemului Energetic National”, arata compania pe propriul site.

Iata anuntul Fondului Proprietatea:

"Franklin Templeton International Services S.A R.L., in calitate de administrator de fond de investitii alternative si administrator unic al Fondul Proprietatea S.A (‘Fondul’), doreste sa informeze actionarii ca la 31 martie 2022, adunarea generala a actionarilor S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. a aprobat initierea listarii actiunilor Companiei la Bursa de Valori Bucuresti, ca urmare a unei oferte publice avand ca obiect actiuni ale Companiei detinute de Fond.
Aprobarea este o evolutie pozitiva, deoarece permite Fondului sa exploreze, impreuna cu consilierii care urmeaza sa fie numiti in acest proces, o gama mai larga de optiuni cu privire la o potentiala valorificare totala sau partiala a participatiei sale in Companie. Fondul detine in prezent 19,94% din capitalul social emis al Companiei (reprezentand 66,15% din valoarea VAN a Fondului la 28 februarie 2022). Alte rapoarte curente cu informatii suplimentare vor fi facute pe masura ce si cand vor exista informatii relevante”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani