Grid star
eveniment

ANCHETA PE FONDURILE LUI CIOLACU – Fostul premier Florin Citu cere infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa verifice cum au fost cheltuite peste 30 miliarde lei din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului

 

Fostul premier al Romaniei Florin Citu (foto) cere verificarea actualului premier al Romaniei Marcel Ciolacu.

 

 

Senatorul PNL Florin Citu propune infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care cerceteze pe ce au fost cheltuite peste 30 miliarde de lei din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Citu arata ca nicioada nu a fost cheltuita o suma atat de mare din Fondul de rezerva al Guvernului.

 

 

In plus, prin aceasta practica premierul Marcel Ciolacu ar fi incalcat legea bugetului si practic s-a substituit Parlamentului, acuza Florin Citu, care ataseaza si o statistica a Consiliului Fiscal privind evolutia alocarilor facute din Fondul de rezerva al Guvernului (vezi facsimil).

 

 

 

Prezentam postarea fostului premier Florin Citu:

 

 

Comisie de ancheta in Parlamentul Romaniei pentru 30,1 miliarde lei cheltuiti de Ciolacu prin Fondul de Rezerva Bugetara.

Cea mai mare suma cheltuita vreodata din FRB fara rectificare bugetara.

Aceasta trebuie sa fie prioritatea numarul 1 a parlamentului in 2024. Verificarea celor 103 Hotarari de Guvern prin care Marcel Ciolacu a decis, fara nicio fundamentare*, sa ia 30,1 miliarde de la unele ministere si sa-i dea unde a avut el interes (10 miliarde lei au fost luati de la aparare, capitolul inzestrare).

Fara precedent. Prin aceste HG-uri Marcel Ciolacu a incalcat legea bugetului și a inlocuit Parlamentul Romaniei cu propria semnatura.

*pentru a lua banii de la un minister era nevoie de raportul semestrial asupra executiei bugetare care sustinea sau nu aceste decizii. Acest raport face parte din procedura de rectificare bugetara”.

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani