Grid star
eveniment

AJUTOR PENTRU AGRICULTORI – Solutia pentru schimbarile climatice

In ultima perioada, schimbarile climatice se fac tot mai mult simtite, iar agricultorii sunt cei care au cele mai multe probleme din cauza lor. Potrivit foodbiz.ro, ne-am obisnuit deja cu fenomenele extreme, cu diferentele mari de temperaturi de la noapte la zi, ba uneori a devenit greu si sa facem distinctia intre anotimpuri.
Cel mai dificil este, insa, pentru agricultori, care au parte cand de ani secetosi, cand de prea multa ploaie, ceea ce afecteaza grav culturile agricole.


Despre modul in care pot fi contracarate toate aceste efecte negative ale climei asupra plantelor, foodbiz a vorbit cu Marius Eftene, marketing manager Netafim Romania, companie care reprezinta pe plan local liderul mondial in solutii inteligente de irigatii prin picurare si micro-aspersie.

“In ultima perioada, schimbarile climatice au avut un impact foarte puternic asupra agriculturii din Romania si au fost un pic la extreme. Putem lua ca exemplu anul trecut, cand tara noastra a trecut printr-o seceta cumplita, cand se simtea clar nevoia irigatiilor, in timp ce anul acesta a fost un an cu foarte multe precipitatii. Si daca la prima vedere ne bucuram pentru acest lucru, trebuie sa ne gandim ca la anumite culturi cum ar fi cele de primavara – cazul porumbului, am avut parte de ploi de 230-300 mm (n.red – 230-300 l/mp) intr-o singura luna. Acest lucru, desi pe multi i-a bucurat, in acelasi timp a produs si probleme, pentru ca a spalat o mare parte din fertilizantii cu azot aplicati in primavara, dar a si creat o planta cu potential ridicat, dupa aceea foarte vulnerabila la efectele secetei”, a declarat pentru FoodBiz Marius Eftene

Solutii pentru fermieri

Fermierii trebuie sa stie ca exista solutii pentru toate aceste situatii dificile, mai ales ca tehnologiile cu irigatii de precizie au avansat foarte mult in ultima perioada.
“In astfel de situatii, un sistem de irigatii si, in special, un sistem de irigatii de precizie, care iti permite sa faci pe langa irigatii si partea de fertilizare, te ajuta sa contracarezi acest efect. Continui sa-i dai plantei apa, planta care si-a setat deja un potential ridicat si are in continuare nevoie sa-si mentina nivelul de apa, dar poti si sa vii sa corectezi partea de nutrienti care a fost spalata”, a precizat Marius Eftene.
Compania Netafim a fost fondata in 1965 si a revolutionat irigarea prin picurare prin crearea unei schimbari de viziune catre agricultura irigata cu debit scazut.
Grupul din Israel are 28 de filiale in lume, 6 fabrici de productie si peste 4000 de angajati. Netafim livreaza solutii inovative in peste 110 tari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani