Grid star
companii

PRIMELE IMAGINI CU NOUL DUSTER DE LA DACIA – Imbunatatirile (Video)

Dacia a prezentat primele imagini si informatii despre varianta restilizata a modelului Duster care va fi comercializat din septembrie 2021.

La interior, noul Duster dispune de acum de o consola centrala inaltata, prevazuta cu o cotiera culisanta. Tot la capitolul noutati se remarca cele doua sisteme multimedia si noul ecran de 8” precum si cutia de viteze automata EDC cu dublu ambreiaj.
Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 in versiunile 4x2 si 4x4.

"Duster reprezinta revolutia Dacia in segmentul SUV. De la lansarea primei generatii, in 2010, modelul, care va ajunge in curand la 2 milioane de clienti, a devenit o adevarata emblema a marcii Dacia. Or, reinnoirea unui model emblematic nu este o sarcina usoara! Linia generala a modelului, atragatoare si usor de recunoscut, a fost mentinuta. Am adus in schimb o serie de evolutii pentru un plus de modernitate si de prospetime. Spiritul de aventura si spiritul Dacia se regasesc din plin in noul Duster. Vorbim de un model robust si accesibil, care ofera esentialul”, a declarat Lionel Jaillet, Director Performanta Produs Dacia.

 O noua parte frontala

Noul Duster preia elementele stilistice ale noii identitati vizuale Dacia prezentate in premiera pe Noul Logan, Noul Sandero si Noul Sandero Stepway. Astfel, blocurile optice integreaza luminile de zi in forma de „Y”. La randul sau, calandrul este marcat de elemente cromate in relief 3D care amintesc de cele existente pe modelul Spring, conferind partii frontale a Noului Duster un aspect mai modern si un plus de personalitate.

 Semnalizare cu LED

Iluminatul permanent de zi al blocurilor optice fata (de tip ECOLED) si spate integreaza noua semnatura luminoasa Dacia. Duster este primul model Dacia echipat cu semnalizatoare cu LED (in fata). Aceasta tehnologie este utilizata si pentru faza de intalnire (cu actionare automata in echiparea de serie) si pentru iluminarea placii de inmatriculare. Dincolo de consumul redus de electricitate, tehnologia LED ofera un iluminat mai bun, atat pe timpul zilei, cat si pe timp de noapte.

 Plus de confort

Noul Duster dispune de o tapiterie 100% noua. Atat forma noilor tetiere cat si materialele folosite asigura o ergonomie superioara si o sustinere mai buna. Profilul acestora asigura totodata o mai buna vizibilitate pentru toti ocupantii.
Marea noutate o reprezinta aparitia unei console centrale inaltate dotata cu o cotiera care poate culisa pe o distanta de 70 mm si care integreaza un spatiu de depozitare inchis cu volumul de 1,1 litri si, in functie de nivelul de echipare, doua prize USB accesibile pasagerilor de pe locurile din spate.

 Sisteme multimedia

Pe langa echipamentul audio Dacia Plug & Music (radio, MP3, USB si Bluetooth), sunt disponibile doua noi sisteme multimedia intuitive : Media Display si Media Nav, care beneficiaza de un ecran de 8”.
In cazul Media Display, echipamentul cuprinde 6 boxe (din care 2 de tip « boomer » si 2 tweetere in fata), radio DAB, conectivitate Bluetooth si doua prize USB. Interfata intuitiva este compatibila cu sistemele pentru smartphone Apple CarPlay si Android Auto. Comenzile dedicate pe volan permit activarea functiei de recunoastere vocala. In acest mod se poate comanda asistentul iOS sau Google de pe smartphone.
In cazul Media Nav, echipamentul multimedia dispune de sistem de navigatie si de conectivitate wireless pentru Apple CarPlay si Android Auto.
Interfata Media Display si Media Nav cuprinde un meniu « Vehicul » care permite accesul la informatii referitoare la conducerea economica sau, in cazul versiunii 4x4, la functia 4x4 Monitor (care cuprinde altimetru, inclinometru, busola, etc.).
 

 Anvelope noi

In versiunea 4x2, Noul Duster este echipat in serie cu anvelope optimizate CO2 (Green) care ofera o imbunatatire cu 10% a rezistentei la rulare.
In versiunea 4x4, anvelopele sunt de tipul 3PMSF. Acestea asigura o aderenta excelenta, astfel incat nu este necesara inlocuirea lor pe timp de iarna.
 

Cutia de viteze automata EDC

Din punct de vedere mecanic, marea noutate o reprezinta prezenta cutiei de viteze automate EDC cu 6 trepte. Aceasta este disponibila pe versiunea cea mai puternica a noului Duster, cea echipata cu motorul TCe 150, in configuratia 4x2.
Cutia de viteze automata EDC (Efficient Dual Clutch) cuprinde doua ambreiaje : unul pentru vitezele impare (1,3,5) si altul pentru vitezele pare (2,4,6 si marsarier). Un computer asigura selectia treptei de viteze potrivite in functie de modul in care soferul actioneaza pedala de acceleratie.
Cutia de viteze EDC ofera confortul unei transmisii automate mentinand totodata un nivel al consumului de carburant si al emisiilor de CO2 apropiat de cel al unei cutii de viteze manuale.
In timpul schimbarii treptei de viteza, ambreiajul aflat in priza se deschide si, simultan, ambreiajul treptei urmatoare se inchide. Trecerea de la o treapta la alta este rapida iar transmisia cuplului este continua. Absenta oricarei pierderi de energie duce la cresterea eficientei si la un plus de confort.
Sistemul EDC mentine treapta optima pentru o viteza data, evitand supraturarea motorului si asigurand astfel un control eficient asupra consumului de carburant si al emisiilor de CO2.

Motorizarea

 Noul Duster dispune de o gama completa de motorizari, adaptate oricarui tip de utilizare si care raspund normei Euro 6D Full.
Diesel : dCi 115, in variantele 4x2 sau 4x4, cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
Benzina :
TCe 90 in varianta 4x2 cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
TCe 130 in varianta 4x2 cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
TCe 150 in varianta 4x4 cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
TCe 150 in varianta 4x2 cu cutia de viteze automata EDC cu 6 trepte.
Alimentare mixta benzina-GPL : ECO-G 100 in varianta 4x2 cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
 

 
Sistemul Multi-View

https://www.youtube.com/watch?v=4ya0uBHVlFo&t=1s

Sistemul multi-view (care cuprinde patru camere de filmat: una frontala, doua laterale si una in spatele masinii) ii permite soferului sa aiba o imagine mai buna asupra a ceea ce se afla in jurul vehiculului. Camerele de filmat laterale, amplasate sub oglinzile retrovizoare, ofera o imagine directa la nivelul rotilor din fata, permitand incadrarea cu precizie a vehiculului pe portiunea de drum parcursa. Sistemul este foarte util in manevrele delicate care apar in parcurs offroad. Sistemul poate fi activat manual cu ajutorul butonului „MVC” de pe plansa de bord.
El se activeaza de asemenea automat la intrarea in marsarier. Ecranul sistemului de navigatie afiseaza imaginea provenind de la o singura camera de filmare. La trecerea din marsarier in treapta intai, sistemul comuta automat imaginea afisata pe ecran de la camera de filmat din spate la cea din fata. Sistemul se dezactiveaza prin apasarea pe butonul „MVC” sau atunci cand vehiculul depaseste 20 km/h.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani