Grid star
companii

37 LEI, CEL MAI IEFTIN BILET PENTRU LITORAL – CFR pune pe sine Trenurile Soarelui. Iata cat dureaza calatoria de la Bucuresti la Constanta

CFR pune pe sine din 16 iunie "Trenurile Soarelui”, iar cel mai ieftin bilet Bucuresti-Constanta costa 37 lei. Durata calatoriei pe ruta Bucuresti – Constanta este in medie de circa 2 ore si 20 minute. Turistii vor avea la dispozitie 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legaturi directe din toata tara cu statiunile de pe litoralul Marii Neagre si cu Delta Dunarii pana la 10/11 septembrie 2023.

Toate regiunile tarii vor fi conectate in perioada verii cu destinatiile de vacanta cele mai cautate de pe litoralul romanesc. Puteti calatori cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timisoara Nord, Resita Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Targu Mures, Brasov, Suceava, Iasi, Galati, Buzau, sau prin asigurarea unei conexiuni rapide din Bucuresti Nord prin intermediul trenurilor care circula intr-un orar cadentat (la 1-2 ore) pe ruta Bucuresti Nord – Constanta si retur.

Astfel, timp de trei luni,

-32 de trenuri directe (16 dus/16 intors, inclusiv ramurile aferente), din care 18 trenuri (9 dus/9 intors) au ca destinatie/plecare Mangalia;

-38 de trenuri (19 dus/19 intors) vor asigura legatura capitalei cu litoralul si retur: 15 perechi din Bucuresti Nord (din care 9 perechi trec si prin Bucuresti Baneasa), 3 perechi numai din Bucuresti Baneasa si 1 pereche din Bucuresti Obor;

-pentru calatoria spre Delta Dunarii, din 17 iunie 2023, trenurile IR 1981/ R 8653 si R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legatura directa Bucuresti Nord – Tulcea Oras si retur pe intreaga durata a sezonului. De asemenea, in Medgidia va fi asigurata zilnic conexiunea spre Tulcea Oras si retur cu trenuri dinspre capitala sau Constanta.

Conditii de calatorie

Potrivit CFR, toate trenurile InterRegio estivale au in compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru incarcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, usi de acces si intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) in ultimii 13 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au in compunere vagoane cuseta, unele avand si vagoane de dormit climatizate, iar trenurile IR 1941 si IR 1942 Satu Mare/ Baia Mare/Cluj Napoca/ Targu Mures  – Mangalia si retur au in compunere si vagoane prevazute cu spatiu amenajat pentru activitatea de bar.

Tarifele

Tariful pentru o calatorie cu loc rezervat pe ruta Bucuresti Nord – Constanta la clasa a 2-a, la tren IC este 82,00 lei, la tren IR este 72,00 lei si la tren Regio este 37,00 lei.

De asemenea, calatorii pot beneficia de reduceri:

-10% din tariful de transport la cumpararea unui bilet cu oferta dus-intors;

-o reducere de pana la 10% din tariful de transport la cumpararea cu anticipatie, 25% la cumpararea in baza cardului TrenPlus.

Elevii beneficiaza de gratuitate, iar studentii de 50% reducere la calatoria in vagoanele clasa a 2-a, precizeaza CFR Calatori.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani