Grid star
companii

DEZASTRU LA COCA–COLA – Liderul mondial al bauturilor carbogazoase a suferit pierderi de 7,2 miliarde dolari in perioada aprilie – iunie 2020

Coca – Cola unul dintre cele mai importante brand-uri la nivel mondial in industria bauturilor carbogazoase a suferit pierderi semnificative din cauza pandemiei de COVID – 19.

Acest lucru se resimte in vanzari. Concret, vanzarile Coca – Cola au suferit un declin cu peste 28%, adica o pierdere in valoare de 7,2 miliarde de dolari, in lunile aprilie – iunie 2020, estimeaza agentia Reuters.

Potrivit reprezentantilor companiei situatia existenta reprezinta cea mai mare prabusire din ultimii 25 de ani. Mai exact, situatia s-a instaurat pe fondul efectelor anularii evenimentelor sportive si a inchiderii restaurantelor.

Pentru a diminua efectele dezastruoase, gigantul Coca – Cola, a lansat in spatiul public retragerea bandurilor “zombie” (200 ca numar), acestea fiind declarate ca fiind lipsite de o imagine consistenta, aducand doar 2% din totalul veniturilor companiei.

Intr-o oarecare masura, exista si vesti bune. James Quincey, presedintele multinationalei a precizat ca cererea pentru bautura mult indragita pe tot globul, o sa isi revina in lunile ce urmeaza.

In acelasi timp, dupa cum relateaza liderul companiei, volumul la nivel global si-a revenit dupa un declin de 25% in luna aprilie.

In luna iunie a fost consemnata o scadere cu 10%. Ceea ce inseamna ca a fost inregistrata o usoara redresare in acest interval (aprilie - iunie).

Afacerile cu cel mai ridicat grad de afectare au fost cele situate in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

* Cititi mai multe detalii aici

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani