Grid star
companii

CONSILIUL CONCURENTEI APASA ACCELERATIA – Extinderea investigatiei si inspectii inopinate la 6 sedii de firme

Consiliul Concurentei a anuntat luni, 12 aprilie 2021, extinderea investigatiei pe piata echipamentelor de protectie a muncii, constand in inspectii inopinate la sase sedii de firme.

Este vorba despre societatile Mariad Serv SRL, Litind SRL, Dalgeco Confectii Textile SRL, Man Protection SRL, Lingemann Beschaffungssysteme SRL si Salcor SRL.

Autoritatea de concurenta are in derulare o investigatie pe piata comercializarii de produse si echipamente din domeniul sanatatii si securitatii in munca din Romania privind posibile intelegeri anticoncurentiale intre companiile Renania Trade SRL, Avanti SRL, Tricomexim SRL si T&T Invest SRL. Reglementatorul acuza ca aceste intelegeri au fost realizate prin stabilirea de preturi, impartirea de piete si alocarea de clienti.

Pe parcursul derularii investigatiei, autoritatea de concurenta sustine ca a obtinut indicii referitoare la posibila implicare a mai multor parteneri ai companiei Renania in practicile anticoncurentiale investigate.

Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor”, mentioneaza autoritatea de reglementare.

Anul trecut, Consiliul Concurentei a sanctionat 90 de companii si asociatii ale acestora cu amenzi de 400,2 milioane lei (82,7 milioane euro), peste 40% din aceasta valoare totala fiind recunoscuta de catre firmele amendate.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani