Grid star
companii

DEZVALUIRI DESPRE PRIVATIZAREA ANULUI – Exclusiv. Victor Ponta: „Dupa 13 ani se redeschide un proiect atat de mare si important”

Fostul prim-ministru Victor Ponta (foto) a rupt tacerea marti, 11 mai 2021, intr-o declaratie oferita in exclusivitate pentru Lumea Banilor, despre ceea ce are mari sanse sa ramana in istorie drept privatizarea anului 2021.

Ne referim la vanzarea companiei de stat Moldomin catre firma Eti Bakir din Turcia, singura care la inceputul lunii martie a participat la licitatia organizata de catre Ministerul Economiei.

Subiectul a revenit in actualitate dupa ce luni, 10 mai 2021, Jurnalul National a scris despre felul in care pretul cuprului a crescut la un nivel considerabil in ultimul deceniu la nivel mondial, concluzia fiind evidenta: statul roman a dat din mana o resursa extrem de valoroasa, pe care ar fi putut-o exploata singur.

Tot la inceputul lunii martie, site-ul Cursdeguvernare.ro a relatat ca tranzactia dintre statul roman si Eti Bakir ar fi fost intermediata de catre fostul premier Victor Ponta.

Totusi, contactat de Lumea Banilor, politicianul a negat, insa a avut numai cuvinte de lauda despre Eti Bakir.

Iata ce a declarat Ponta pentru Luba.ro:

Firma din Turcia a fost reprezentata legal in procedura de licitatie de un avocat. Eu sunt suspendat din barou, deci nu aveam cum sa ii reprezint. Dar cunosc foarte bine firma din Turcia si ma bucur foarte tare daca, dupa 13 ani, se redeschide in Romania un proiect atat de mare si important – locuri de munca, investitii, taxe si impozite si garantii de mediu”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani