Grid star
companii

APARTAMENTE SI MASINI ALE CITY INSURANCE, SCOASE LA VANZARE – Preturile de pornire a licitatiei. Lista bunurilor

Douazeci de apartamente, patru spatii comerciale si mai multe masini apartinand City Insurance, companie aflata in faliment in prezent, vor fi scoase la licitatie la finele acestei luni, mai exact in 28 septembrie.

Potrivit CITR, lichidatorul judiciar, garantia de participare este de 10% din pretul de pornire, fara TVA. Garantia nu este purtatoare de TVA. Detalierea completa a activelor si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii pentru participarea la licitatie se regasesc in Caietele de sarcini aferente procedurii de valorificare. Achizitionarea Caietului de sarcini este obligatorie pentru participarea la licitatie. Pretul caietelor de sarcini este cuprins intre 500 RON si 10.000 RON exclusiv TVA, pentru fiecare pachet sau autovehicul.

Iata bunurile scoase la vanzare:

-Pachet 20 de apartamente (impreuna cu bunurile mobile aflate in interiorul acestora) + 12 locuri de parcare, situate in Bucuresti, Sector 1, vanzare in bloc – pret de pornire 5.679.859 Euro;

-Pachet 4 spatii comerciale (impreuna cu bunurile mobile aflate in interiorul acestora), situate in Bucuresti, Sector 1, vanzare in bloc – pret de pornire 3.752.006 Euro;

-Autoturisme – vanzare individuala (Bentley Bentayga, Audi Q7, Jeep Grand Cherokee, JEEP Renegade 1.0 TURBO, Suzuki Swift, BMW X4, Mini Cooper S, Dacia Logan), preturi de pornire licitatie cuprinse intre 1.890 Euro si 116.100 Euro.
Preturile nu sunt purtatoare de TVA.

Cauzele falimentului

CITR, lichidatorul judiciar al City Insurance, anunta recent ca a identificat o serie de cauze de natura operationala si de gestionare a fondurilor care au dus la faliment. Potrivit CITR, printre cauzele operationale din activitatea de asigurare se numara un deficit semnificativ, de 1,2 miliarde de lei, rezultat din vanzarea politelor sub tariful notificat cu scopul de a creste cota de piata, dupa cum reiese din analiza activitatii City Insurance in perioada 2018 – 2021.

CITR arata ca printre cauzele operationale din activitatea de asigurare se numara un deficit semnificativ, de 1,2 miliarde de lei, rezultat din vanzarea politelor sub tariful notificat cu scopul de a creste cota de piata, dupa cum reiese din analiza activitatii City Insurance in perioada 2018 – 2021. Pierderi suplimentare de 422 de milioane de lei au fost generate de faptul ca City nu a efectuat demersuri pentru recuperarea creantelor din reasigurare, in timp ce alte 54 de milioane de lei au rezultat din incapacitatea societatii de a recupera creantele din regrese. Alte surse de pierderi au fost din neplata la timp a daunelor, ceea ce a dus la plati de penalitati si cheltuieli de executare de peste 45 milioane lei (click aici pentru a citi mai multe).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani