Grid star
companii

CONSILIUL CONCURENTEI, LA TELEKOM ROMANIA – De ce s-au ridicat documentele

Consiliul Concurentei anunta ca deruleaza o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta al companiei Telekom Romania Communications SA pe piata serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Potrivit Consiliului, pentru a obtine autorizatie de construire sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de utilitati urbane, numite avize de amplasament:

"Aceste avize, enumerate in certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a stabili daca constructia propusa nu creeaza dificultati in functionarea retelelor edilitare din zona, iar operatorii le emit contra cost. Astfel, autoritatea de concurenta detine indicii ca, fara a avea o justificare economica, Telekom Romania Communications SA a impus, in anul 2019, un tarif mult mai mare comparativ cu anul anterior pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executarii constructiei.
Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediul companiei, documentele ridicate aflandu-se in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie. Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a autoritatii de concurenta in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei. In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri".

*Iata comunicatul Consiliului Concurentei

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani