Grid star
companii

PRELUAREA FOODPANDA DE CATRE GLOVO A FOST APROBATA – Conditiile puse de Consiliul Concurentei pentru a-si da acceptul. Ce a rezultat din analiza facuta

Consiliul Concurentei anunta ca a autorizat cu conditii tranzactia prin care Glovoappro SRL va prelua compania Foodpanda Ro SRL si, indirect, afacerea Pandamart, operata de catre Delivery Hero Dmart SRL.

Potrivit institutiei condusa de Bogdan Chiritoiu, din analiza efectuata de autoritatea de concurenta au rezultat anumite ingrijorari legate de puterea de piata pe care o dobandeste Glovo in urma acestei tranzactii, in contextul activitatii de platforma online de livrare a mancarii,si efectul pe care aceasta ar putea-o avea asupra accesului la clienti de catre concurentii sai. Ca urmare, tranzactia a fost autorizata cu conditia respectarii unor angajamente asumate de catre Glovoappro SRL pentru a elimina ingrijorarile concurentiale identificate.

Iata anuntul Consiliului Concurentei:

“Consiliul Concurentei a autorizat cu conditii tranzactia prin care Glovoappro SRL va prelua compania Foodpanda Ro SRL si, indirect, afacerea Pandamart, operata de catre Delivery Hero Dmart SRL. Din analiza efectuata de autoritatea de concurenta au rezultat anumite ingrijorari legate de puterea de piata pe care o dobandeste Glovo in urma acestei tranzactii, in contextul activitatii de platforma online de livrare a mancarii,si efectul pe care aceasta ar putea-o avea asupra accesului la clienti de catre concurentii sai. Ca urmare, tranzactia a fost autorizata cu conditia respectarii unor angajamente asumate de catre Glovoappro SRL pentru a elimina ingrijorarile concurentiale identificate. Astfel, Glovoappro SRL se angajeaza sa nu impuna clauze de exclusivitate in relatie cu restaurantele partenere si sa nu conditioneze contractual nivelul comisioanelor platite de restaurantele partenere (actuale sau viitoare) de respectarea unei clauze de exclusivitate. De asemenea, Glovo s-a angajat sa nu penalizeze restaurantele partenere pentru aderarea la o alta platforma de comenzi online si livrare de mancare. Totodata, compania nu va reinnoi prevederile contractuale prin care Foodpanda impune obligatii de exclusivitate restaurantelor partenere. Durata acestor angajamente asumate de Glovo este de 24 de luni de la data finalizarii tranzactiei.

Livrare de mancare

Glovoappro SRL este filiala din Romania a companiei Glovo, care are ca principal obiect de activitate dezvoltarea si administrarea serviciului online de livrare de mancare de la restaurante catre consumatori, prin intermediul platformei cu acelasi nume. Adiacent, desfasoara activitati de preluare comenzi si livrare de alte bunuri de consum (precum: alimente, flori, bauturi alcoolice si tutun, produse farmaceutice, jucarii, produse de ingrijire pentru copii, carti, etc.) furnizate de vanzatori, precum lanturi de supermarket sau magazine locale.
Foodpanda Ro SRL si Delivery Hero Dmart SRL fac parte dintr-un grup de companii detinute de catre Delivery Hero SE, Germania. Foodpanda Ro SRL furnizeaza servicii de preluare a comenzilor online si livrare de mancare de la restaurante prin intermediul serviciului online Foodpanda (aplicatie si site internet). In plus, Foodpanda Ro SRL a inclus recent alte bunuri de consum (precum alimente, flori, bauturi alcoolice si tutun, produse farmaceutice, jucarii, produse de ingrijire pentru copii, carti, etc.).
Delivery Hero Dmart SRL a fost constituita in iunie 2020 si functioneaza prin intermediul magazinelor de tip 'dark store;, care reprezinta spatii de depozitare in proximitate destinate exclusiv vanzarii online, prin intermediul platformei, a produselor de tip multicategorie, fara spatiu fizic de comercializare, aceasta activitate fiind intr-un stadiu incipient”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani