Grid star
companii

INVESTITII - Kaufland Romania, buget record de dezvoltare pentru 2021

Kaufland Romania, unul din principalii retaileri de pe piata locala, anunta un buget record de dezvoltare in valoare de 375 milioane euro pentru acest an, in ritmul investitiilor importante derulate in ultimii ani si care, de altfel, vor fi continuate si in viitor, scrie foodbiz.ro
De alfel, planurile pentru urmatorii cinci ani prevad deschiderea unui numar de circa 12 magazine pe an, pana la atingerea pragului de 200 de unitati.

“Anul trecut, am avut un nivel al investitiilor de circa 300 milioane euro, am deschis 12 magazine si am modernizat alte zeci de unitati, inaugurate mai demult. Anul acesta, avem un buget record de dezvoltare in Romania de 375 milioane euro, ne dorim sa deschidem minimum 12 magazine, iar restul de buget va fi directionat catre modernizare, adaptare, retehnologizare”, a declarat pentru FoodBiz Valer Hancas, Manager Corporate Affairs si Comunicare, Kaufland Romania.

Un astfel de nivel de investitie produce mai multe tipuri de impact, spune Hancas. Este vorba de un impact direct fata de partenerii directi, dar si de unul indirect vizavi de colaboratorii directi ai colaboratorilor directi ai retailerului.
Dupa cum a mai anuntat compania, 67 de bani din fiecare leu achitat la casa de marcat merge in buzunarul unui partener roman, ceea ce inseamna un total de 1,9 miliarde de euro platiti acestora in cursul anului 2020. In 2020, Kaufland a lucrat cu peste 2.400 de furnizori din Romania.

"Mai mult decat atat, daca mergem pe fluxul lantului de achizitie, cum spuneam de parteneri directi, indirecti si chiar parteneri indusi la tertiari, vorbim de circa 4 locuri de munca in industrie care sunt sustinute de fiecare loc de munca din Kaufland, astfel incat daca ne referim la cele 15.000 locuri de munca ocupate in momentul de fata in Kaufland Romania putem sa mergem sa spunem ca sustinem fara nicio problema prin platile de 1,9 miliarde euro inca 60.000 locuri de munca”, a adaugat Valer Hancas.

In anul financiar martie 2020 – februarie 2021, Kaufland Romania a avut o cifra de afaceri de circa 13 miliarde lei. Compania genereaza peste 68.000 de locuri de munca cu norma intreaga in Romania, direct, indirect si indus, ceeace reprezinta echivalentul a aproximativ 1,3% din forta de munca nationala.
Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in opt tari si 132.000 de angajati.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani