Grid star
companii

POLITELE EUROINS EXPIRA IN 24 DE ORE – Anunt important de la ASF pentru conducatorii auto: “Soferii care detin inca polite RCA incheiate cu societatea Euroins sunt obligati sa incheie noi asigurari obligatorii de raspundere civila auto, intrucat cele emis

Anunt important de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) pentru conducatorii auto. ASF le reaminteste soferilor ca politele RCA incheiate cu Euroins expira joi, 7 decembrie 2023.

Intr-un comunicat de presa dat publictatii miercuri, 6 decembrie 2023, ASF le transmite conducatorilor auto cu polite RCA la Euroins ca sunt obligati sa incheie noi asigurari de raspundere civila auto, cu alte companii, in conditiile in care politiele RCA de la Euroins nu vor mai fi valabile de joi, 7 decembrie 2023. Practic, politele Euroins vor mai fi valabile doar 24 de ore, mai exact doar joi, 7 decembrie 2023.

Exista insa si cateva exceptii, in ceea ce priveste termenul de expirare a politelor Euroins. Este vorba despre contractele incadrate in clasa de asigurari – 15, adica asigurarile de garantii, care vor expira in 5 februarie 2024.

Iata comunicatul ASF:

Nu uitati! Maine, 7 decembrie, politele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. inceteaza de drept. Exceptie fac contractele de asigurare incadrate in clasa de asigurari 15 – Garantii, care vor inceta la data de 5 februarie 2024, in conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.

Soferii care detin inca polite RCA incheiate cu societatea Euroins sunt obligati sa incheie noi asigurari obligatorii de raspundere civila auto, intrucat cele emise de societatea mentionata nu mai sunt valabile incepand cu data de 8 decembrie 2023”.

Fondul de Garantare a Asiguratilor: dosarele de dauna primite pana la 7 decembrie 2023, inclusiv, vor fi analizate

Precizari in ceea ce priveste politele de asigurare Euroins au fost facute in urma cu cateva zile si de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA). O mentiune foarte importanta este pentru cei ale caror polite de asigurare cu Euroins au expirat deja. Mai exact, acestia nu trebuie sa mai faca niciun demers suplimentar, in sensul notificarii asiguratorului cu privire la incetarea respectivei polite de asigurare.

Totodata, FGA va continua sa instrumenteze cereri de deschidere dosar dauna primite de la petenti ai Societatii Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse pana la data de 07 Decembrie 2023, inclusiv.

Prezentam precizarile Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA):

FGA atrage atentia asupra faptului ca, in data de 7 Decembrie 2023, politele de asigurare incheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA inceteaza de drept, cu exceptia contractelor de asigurare incadrate in clasa de asigurari 15 – Garantii, polite care vor inceta la data de 5 Februarie 2024, in conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 cu modificarile si completarile ulterioare.

Dupa data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a politelor de asigurare incheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu exceptia celor incadrate in clasa de asigurari 15 – Garantii) creditorii de asigurare se pot adresa FGA cu o cerere de plata de restituire prima, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferentei de prima pentru perioada ramasa neacoperita.

In cazul politelor de asigurare pentru care a operat incetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, in sesnul notificarii asiguratorului cu privire la incetarea respectivei polite de asigurare.

Cererile de plata de restituire prima-Anexa 9, pot fi formulate online, pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro , situatie in care se va primi in mod automat numarul de inregistrare al cererii.

Instrumentarea dosarelor de dauna

FGA va continua sa instrumenteze cereri de deschidere dosar dauna primite de la petenti ai Societatii Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse pana la data de 07 Decembrie 2023, inclusiv.

Cererile de deschidere dosare daune se pot transmite prin intermediul uneia dintre optiunile puse la dispozitie:

Online: https://www.fgaromania.ro/formular-daune

Adresa Postala: Strada Vasile Lascar nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucuresti

Depunerea cererilor de plata privind acordarea despagubirilor

Reamintim potentialilor creditori de asigurare ca pentru obtinerea despagubirilor / indemnizatiilor este necesara depunerea unei cereri de plata la Fond.

Cererile de plata insotite de documente justificative se pot formula incepand cu data retragerii autorizatiei de functionare a asiguratorului, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior, sub sanctiunea decaderii din drept.

Cererile de plata / petitiile pot fi formulate online, pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro sau se transmit prin posta la adresa: Strada Vasile Lascar nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucuresti.

Documentele in completare se transmit pe adresa de e-mail: completari.documente@fgaromania.ro

FGA a implementat un nou sistem informatic care asigura gestiunea proceselor/fluxurilor de lucru, a bazelor de date si instrumentarea mai rapida a cererilor/dosarelor, intr-un mediu securizat al informatiilor.

Pentru a asigura un principiu de echitate in relatia cu toti creditorii de asigurare, inregistram si solutionam cererile de plata / restituire prima in ordinea primirii acestora la Fond, fara posibilitatea de a urgenta/prioritiza cererile, la solicitarea petentilor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani