Grid star
companii

SUTE DE MILIOANE DE EURO PENTRU ROMGAZ – Achizitia pe care o face cel mai mare producator de gaze naturale din Romania

ROMGAZ, cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, a semnat acordul de finantare, in valoare de 325 milioane de euro, cu Raiffeisen Bank, pentru finantarea partiala a achizitiei actiunilor companiei care detine 50% din drepturile si obligatiile aferente perimetrului Neptun Deep

ROMGAZ anunta ca va utiliza imprumutul pentru a finanta partial pretul de achizitie care se va plati pentru toate actiunile emise de Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care detine 50% din drepturile si obligatiile aferente perimetrului Neptun Deep. Facilitatea de imprumut in valoare de 325 milioane euro are o perioada de scadenta de cinci ani si este corelata cu performanta financiara generala a ROMGAZ. Facilitatea, in care Raiffeisen Bank actioneaza in calitate de creditor, ofera ROMGAZ finantarea pentru planul sau de dezvoltare a resurselor, acoperind o parte a pretului de achizitie a tuturor actiunilor emise de EMEPRL.

Cresterea productiei de gaze

"Semnarea acestui acord de finantare este necesar realizarii unui obiectiv important asumat in Strategia ROMGAZ de dezvoltare pentru perioada 2021-2030, respectiv pentru finalizarea achizitiei actiunilor EMEPRL care detine 50% din drepturile si obligatiile aferente perimetrului Neptun Deep. Este un prim pas care dovedeste determinarea noastra de a mentine ROMGAZ drept cel mai important jucator pe piata de gaze din Romania si a ne pozitiona strategic in contextul actual geopolitic. Dezvoltarea si exploatarea, cat mai curand posibil, a zacamintelor cu potential comercial din perimetrul Neptun Deep vor asigura adaugarea la productia de gaze naturale a Romaniei a unor volume considerabile care vor sustine, fara doar si poate, securitatea in aprovizionarea cu gaze naturale a tarii”, a declarat directorul general al companiei, Aristotel Jude.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani