Grid star
companii

RETEAUA NETCITY – Tranzactia a fost aprobata. Cine intra in actionariatul companiilor

Consiliul Concurentei anunta ca a autorizat tranzactia prin care Meridiam SAS intra in actionariatul companiilor Netcity Telecom S.R.L. si Concesiune Telecom S.R.L. In urma acestei tranzactii, Direct One S.A. si Meridiam SAS vor controla in comun cele doua companii, Netcity Telecom S.R.L. si Concesiune Telecom S.R.L.


Meridiam este o societate independenta de investitii de interes public din Franta, specializata in dezvoltarea sustenabila, finantarea si administrarea de proiecte de infrastructura publica pe termen lung. Meridiam se concentreaza pe parteneriate public-private si are in vedere proiecte tip greenfield, inclusiv constructii.
Netcity Telecom este concesionarul retelei Netcity, avand ca responsabilitati principale proiectarea, realizarea, operarea si intretinerea acesteia, cu scopul de a satisface nevoia utilizatorilor de a-si realiza retele de comunicatii electronice, imbunatatind totodata aspectul vizual al orasului prin migrarea retelelor de cabluri aeriene in subteran. Infrastructura metropolitana dezvoltata de Netcity Telecom este pusa la dispozitie in mod reglementat companiilor si operatorilor de telecom care activeaza sau doresc sa ofere servicii pe teritoriul municipiului Bucuresti.

Contract de concesiune incheiat cu Municipiul Bucuresti

Concesiune Telecom este o societate care nu desfasoara activitati, scopul sau fiind asigurarea de garantii asumate prin Contractul de concesiune incheiat cu Municipiul Bucuresti in vederea dezvoltarii retelei Netcity. Direct One este structurat intr-un format de tip holding sub umbrela E-Infra, din grup facand parte si companiile: Electrogrup S.A., Electrogrup Inc., Direct One si Nova Power & Gas S.R.L. Grupul Direct One furnizeaza solutii de proiectare, implementare, intretinere si dispecerat la cheie, in proiecte complexe dezvoltate la nivel national si european, servicii de productie energie electrica, furnizare si distributie energie electrica, productie energie electrica, precum si servicii de acces la infrastructuri, retele si servicii de comunicatii electronice.
“In 2016, autoritatea de concurenta a autorizat preluarea Netcity Telecom de catre grupul Direct One. In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata din Romania sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal”, precizeaza Consiliul Concurentei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani