Grid star
companii

SE INCHID DOUA FABRICI LA DORNA – Grupul francez Lactails pune lacatul pe unitatile din Floreni si Vatra Dornei

Suceava, unul dintre cele mai afectate judete din cauza pandemiei, mai primeste o lovitura. Francezii de la Lactails au decis sa inchida doua dintre cele mai importante fabrici din judet. Este vorba despre fabricile ce produceau brandul de lactate “LaDorna” din Floreni si Vatra Dornei.

In acest context, sute de romani isi vor pierde locurile de munca definitiv, pana la sfarsitul lunii august 2020.

Giampaola Manzonetto, Director General Grup Lactalis Romania, a declarat, potrivit portalului Retail-fmcg.ro:

Aceasta masura este menita sa ne asigure continuarea procesului de productie si a investitiilor in dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasa a cerintelor de performanta si siguranta ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiti sa luam aceasta decizie dupa epuizarea tuturor incercarilor de eficientizare a activitatii in cele doua fabrici, luand in considerare si noua realitate economica care ne determina sa fim mai atenti la operativitatea business-ului nostru in Romania si sa ne adaptam planurile coerent, pentru a ramane competitivi in industrie. A fost o decizie grea, insa cel mai important este ca putem duce mai departe povestea brandului LaDorna in Romania, cu structurile moderne disponibile local. Este unul dintre angajamentele majore ale Grupului Lactalis in Romania. Ne dorim in continuare sa mentinem business-ul si sa-l crestem sanatos, aici, in Romania, contribuind astfel la redresarea economica nationala, prin noi investitii si noi locuri de munca.

In egala masura, suntem preocupati sa protejam drepturile fiecaruia dintre colegii nostri afectati de concediere si sa reducem cat de mult posibil impactul regretabil pe care acest proces il va avea asupra lor”.

Totusi, exista si o veste buna. Portofoliul de lactate LaDorna va fi produs in celelalte fabrici romanesti ale grupului.

Grupul Lactalis detine, in prezent, in Romania companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Raraul, Lactate Harghita, Lactalis Romania, Parmalat Romania si Lactalis Logistic si are peste 2.300 de angajati.

* Cititi aici comunicatul integral

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani