Grid star
companii

EXCLUSIV: TARIFELE RCA IN URMATOARELE 6 LUNI - Decizia, luata dupa retragerea autorizatiei de functionare a Euroins. Documentul, pe masa ministrului de Finante

Tarifele RCA vor fi calculate in urmatoarele sase luni cu raportare la cele din martie 2022, daca Guvernul accepta. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a trimis luni, 20 martie 2023, ministerului de Finante propunerea, dupa ce companiei Euroins i-a fost retrasa autorizatia de functionare.

Purtatorul de cuvant al ASF, Daniel Apostol (foto) a declarat pentru Lumea Banilor ca in document se arata ca societatile de asigurari trebuie sa foloseasca tarifele din martie 2022. Raportarea la tarifele din luna martie 2022 va fi obligatorie, daca Guvernul va da unda verde.

Retragerea autorizatiei

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a anuntat vineri, 17 martie 2023, printr-un comunicat oficial, ca a decis sa retraga autorizatia de functionare a societatii Euroins Romania, constatand indiciile starii de insolventa a companiei. Consiliul a mai hotarat promovarea de catre ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator interimar al societatii, cu sarcina de a asigura administrarea si conducerea activitatii asiguratorului si adoptarea masurilor  necesare pentru conservarea patrimoniului. Atributiile conducerii societatii se suspenda de drept. Mandatul FGA inceteaza la numirea lichidatorului judiciar (click aici pentru a citi mai multe).

Valabilitatea politelor

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a anuntat ca politele de asigurare incheiate de clienti la Euroins Romania raman valabile, conform prevederilor legale, inca 90 de zile dupa data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment. Potrivit UNSAR, soferii care aveau polite RCA la aceasta societate vor putea circula in continuare pe drumurile publice, ramanand asigurati pana la data respectiva. De asemenea, acestia au posibilitatea de a denunta in orice moment polita, pentru a incheia una noua, la un alt asigurator autorizat.

 

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani