Grid star
companii

HIDROELECTRICA, ENEL, ALRO - Avertisment: Ce ar fi initiat USR-PLUS

Partidul Ecologist (PER) avertizeaza membrii coalitiei de guvernare: Alianta USR-PLUS condusa de Dan Barna si Dacian Ciolos a initiat cea mai periculoasa politizare a companiilor de stat

PER atrage atentia asupra demararii procesului de preluare a principalelor Companii Nationale ale statului roman prin “cardasia USR- Fondul Proprietatea”.

Potrivit unui comunicat de presa al Ecologistilor, principalele companii profitabile ale Statului roman (peste 800 milioane Euro in 2019), aflate in portofoliul Fondului: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Administratia Porturilor maritime Constanta, Complexul Energetic Oltenia, Aeroporturi Bucuresti, Alro, Romaero, Societatea Nationala a Sarii, Plafar, OMV Petrom, Enel si inca multe altele (23 in total),  urmeaza a parcurge o etapa imediata de schimbare a Consiliilor de Administratie majoritar PNL-iste, cu membrii USR:

“Avand in vedere ca majoritatea acestor companii este in subordinea ministrilor USR-Plus, Catalin Drula la Transporturi si Claudiu Nasui la economie, s-a inceput procesul de parteneriat USR- Fondul Proprietatea, acestia fiind singurii reprezentanti in Consiliile de Administratie.

Solicitare catre Guvernul Citu

Desi in conformitate cu OUG 109, Statul roman a organizat concursuri pentru ocuparea functiilor de membri ai CA, cheltuind sume uriase pentru firmele de recrutare, noile CA-uri nu vor tine cont de rezultate, lasand mana libera parteneriatului USR-Fondul Proprietatea.

Ecologistii solicita Guvernului Citu sa impuna ca in toate CA-urile Companiilor aflate in portofoliul Fondului Proprietatea, daca tot nu respecta OUG 109, sa existe membri propusi de toate partidele din coalitia aflata la guvernare.
USR-istii urlau impotriva politizarii si pentru respectarea legislatiei, iar astazi ignora propriile lozinci. Ei nu respecta OUG 109 si organizeaza cea mai periculoasa politizare a companiilor de Stat. PNL-istii si UDMR-istii ar trebui sa deschida bine ochii la ce fac partenerii de coalitie! Sa nu mai vorbim de PSD si AUR”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani