Grid star
companii

MARFA ROMANEASCA - Produsele autohtone reprezinta circa 60% din cifra de afaceri a METRO in Romania

Aproximativ 60% din cifra de afaceri a grupului german Metro Romania reprezinta produse romanesti provenite de la circa 350 furnizori, din care aproximativ 100 reprezinta producatori de legume si fructe, dupa cum a declarat pentru FoodBiz Adrian Ariciu, CEO METRO Romania.

Din pacate, se importa foarte mult produse procesate, oferta interna fiind redusa pe acest segment.
"Daca vorbim de produsele realizate in Romania si de ponderea lor, vedem plusuri si minusuri. METRO a intrat pe piata acum 25 de ani si am incurajat in fiecare an dezvoltarea producatorilor romani. In toata aceasta perioada, am sustinut si sustinem in continuare afacerile locale. Am ajuns sa colaboram cu peste 350 de furnizori in mod permanent, national si local, mai ales pe produsele proaspete, dintre care aproximativ 100 sunt producatori de legume-fructe. Daca vorbim de ponderea produselor romanesti in total cifra de afaceri, aceasta este undeva la 60%. Credem ca in acest moment avem o stabilitate, dar se poate face mai mult, sa cumparam cat mai multe produse romanesti tot timpul anului, nu doar intr-o anumita perioada legata de sezon.
Se poate face mult mai mult in a sustine valoarea adaugata in productie in Romania, de unde se cumpara produse romanesti, si nu vorbesc numai de METRO, produse de baza, iar tot ce inseamna produse procesate cu valoare adaugata, convenienta in zona ready to x, cum spunem noi intern, acestea se importa, in marea lor majoritate”, a declarat pentru FoodBiz reprezentantul METRO.

Cifra de afaceri de peste 6 miliarde lei

Retailer-ul a raportat pentru 2020 o cifra de afaceri de peste 6 miliarde lei, mai mare fata de anul anterior. Pentru 2021, estimarile initiale prevedeau un ritm de crestere de doua cifre.
”Pentru 2021 am declarat acum un an ca vrem sa revenim la un ritm de crestere de doua cifre si credem ca suntem pe traiectorie. Pentru viitor, obiectivul este sa continuam pe acelasi ritm de crestere, care sa ne ajute sa castigam cote de piata”, a afirmat Adrian Ariciu.
Cu peste 17 milioane clienti la nivel global, METRO este liderul comertului cu ridicata la scara mondiala, cu sortimente alimentare si nealimentare, specializat in deservirea nevoilor industriei HoReCa, precum si ale comerciantilor independenti. In intreaga lume, METRO are aproximativ 17 milioane de clienti care pot alege sa faca cumparaturi intr-unul dintre magazinele de format mare, sa comande online si sa ridice produsele din magazin sau sa le fie livrate.
Compania opereaza in peste 30 de tari si are peste 95.000 de angajati in intreaga lume. In anul financiar 2020/21, METRO a generat vanzari de 24.8 miliarde euro.
Metro Romania opereaza in Romania din 1996, cand a deschis primul centru de distributie in Bucuresti. In prezent, retailer-ul detine 30 de magazine la nivel national.
In 2012, retailer-ul a infiintat lantul de magazine de proximitate LaDoiPasi, lider pe piata magazinelor de proximitate in regim de franciza, care a ajuns, in 2021, la un numar total de 1.698 de magazine la nivel national. De altfel, numai in 2021 au fost deschide 407 magazine in toata tara. Pentru urmatorii ani, obiectivul este atingerea unui prag de 2000 de magazine pana in 2023.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani