Grid star
companii

ENERGIE ELECTRICA - Electrica a mutat dupa liberalizarea pietei

Electrica a "mutat" dupa liberalizarea pietei de energie electrica.

Astfel, compania a anuntat luni, 4 ianuarie 2021, finalizarea cu succes a primei etape a fuziunii prin absobtie a celor trei companii de distributie a energiei electrice din cadrul Grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distributie Energie Electrica Romania SA (DEER).

Astfel, prin fuziunea Societatii de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A, a SDEE Transilvania Sud si a SDEE Muntenia Nord, noua companie Distributie Energie Electrica Romania va opera 198.988 km de linii electrice, in 18 judete, din trei zone geografice ale tarii, reprezentand 40,7% din teritoriul Romaniei si va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori:

“Prin implementarea fuziunii celor trei societati de distributie din cadrul Grupului se vor obtine beneficii pe termen mediu si lung pentru toate partile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, in paralel cu accelerarea digitalizarii principalelor procese de business, precum si imbunatatirea performantei operationale in vederea cresterii calitatii serviciilor oferite”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

DEER este responsabila pentru distributia energiei electrice in urmatoarele judete: Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Alba, Sibiu, Mures, Harghita, Covasna, Prahova, Buzau, Dambovita, Braila, Galati si Vrancea.

Recomandarile ANRE dupa liberalizarea pietei

Autoritatea Nationala de Reglementare In Domeniul Energiei (ANRE) recomanda clientilor casnici sa aleaga ofertele concurentiale, avand in vedere ca de la 1 ianuarie 2021 s-a liberalizat piata energiei electrice.

ANRE anunta ca incepand cu 1 ianuarie 2021 piata de energie electrica se liberalizeaza complet, furnizarea energiei electrice urmand a se realiza in regim concurential, inclusiv pentru categoria clientilor casnici care au beneficiat in perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate.

Prin urmare, preturile de furnizare la clientii casnici nu mai sunt stabilite de catre ANRE, acestea se formeaza in mod liber, pe baza cererii si a ofertei (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani