Grid star
companii

OMV-PETROM, PROFIT DE 10 MILIARDE LEI – Compania anunta ca se asteapta "sa nu intre in scopul contributiei de solidaritate” (Document)

OMV-Petrom anunta ca a platit o contributie record de 20 miliarde lei la bugetul de stat in 2022. In acelasi timp, profitul net pentru perioada ianuarie – decembrie si trimestrul patru din 2022 a fost de 10 miliarde lei (2 miliarde euro).

In ceea ce priveste taxa de solidaritate, compania repeta pentru a doua oara, in mod oficial, ca “se asteapta sa nu intre in scopul acestei contributii pentru anul fiscal 2022, avand mai putin de 75% din cifra de afaceri in sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei si fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului”.

Veniturile companiei

CEO OMV Petrom, Christina Verchere, a anuntat pe facebook ca 2022 a fost unul fara precedent pentru industria energetica, cu dificultati in ceea priveste aprovizionarea cu produse energetice, preturi internationale record si volatilitate fiscala.

Rezultatele noastre reflecta acest mediu de piata si performanta operationala: diversificarea surselor de energie, continuitatea aprovizionarii, productie record de electricitate.
Veniturile OMV Petrom sunt o baza solida pentru contributia la economia Romaniei si la sectorul energetic romanesc. Profitul net a fost de 10 miliarde de lei, in timp ce contributia la bugetul de stat, prin taxe si dividende, a atins un nivel record de 20 miliarde de lei.
Cresterea taxelor a fost determinata, in principal, de impozitele si contributiile specifice industriei, totalizand peste 7 miliarde de lei. Vom continua sa urmarim obiectivele Strategiei 2030, care are in vedere sustinerea tranzitiei energetice din Romania, oferind pietei solutii de energie noi si curate.
Pentru 2023, investitiile aproape se dubleaza, la 6 miliarde lei, echivaland cu aproximativ 60% din profitul net din 2022. Neptun Deep este in centrul strategiei noastre si ne vom concentra sa aducem proiectul mai aproape de decizia finala de investitie, planificata pentru jumatatea anului 2023.“

*Cititi aici Raportul OMV-Petrom

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani