Grid star
companii

Succes romanesc: brandul SIMEX a deschis reprezentanta in Uzbekistan

Iata un model de succes al unei afaceri romanesti. Compania Simex, care detine patru fabrici de mobila, anunta deschiderea unei reprezentante in Uzbekistan.

Evenimentul a avut loc in 20 mai 2020, in plina pandemie de coronavirus, reprezentanta Simex urmand sa functioneze Taskent, capitala Uzbekistanului, in cel mai mare complex comercial din Asia Centrala, specializat in vanzarea mobilierului de elita. Este Complexul Atlas.

Deschiderea reprezentantei din Taskent, reprezinta o alta piatra de temelie a strategiei comerciale SIMEX privind dezvoltarea si extinderea in Uzbekistan, respectiv Asia Centrala. Aceasta reprezentanta, pe langa mobila romaneasca, promoveaza imaginea Romaniei si a romanilor in Uzbekistan si tarile vecine: Tadjikistan, Kargazstan, China, Kazahstan, Afganistan, Iran, Pakistan. Tara noastra are mari sanse sa devina o poarta importanta pentru accesul produselor central-asiatice, in special al celor energetice, pe piata europeana. Piata din Uzbekistan este formata din 32 milioane de locuitori, este o piata tanara, vizata si 'vanata' de majoritatea companiilor din tarile occidentale. Capitala tarii, metropola Taskent, are o populatie de peste 2 milioane locuitori, este cunoscuta in special ca oras industrial si punct de interconectare a rutelor de transport de pe Drumul Matasii, care a legat de-a lungul secolelor China de Europa”, a explicat intr-un comunicat de presa directorul comercial Simex, Gabriel Antoniu Lavrincic.

De altfel, directorul comercial al Simex precizeaza ca in Uzbekistan exista un interes deosebit pentru mobila romaneasca, in conditiile in care aceasta este cotata, preceputa si vanduta ca fiind cea mai buna si eleganta mobila din lume. “Uzbecii cunosc foarte bine mobila noastra inca din perioada sovietica, nu degeaba se spune ca, aproape fiecare copil sovietic, a fost 'conceput' intr-un pat cu eticheta – Fabricat in Romania. Pe langa mobila, piata uzbeca doreste si spera la multe alte produse romanesti, una dintre prioritatile actuale ale politicii externe a Uzbekistanului fiind atragerea de tehnologie inalta din strainatate, inclusiv prin importul echipamentelor respective. Romania ar trebui sa-si faca un obiectiv important in relatiile cu statele central-asiatice, prin promovarea coridoarelor Asia Centrala - Marea Caspica - Caucazul de Sud - Marea Neagra si, in continuare, prin Romania, catre Europa Centrala”, adauga Lavrincic.

Pe de alta parte, conform informatiilor oferite de compania producatoare de mobila, in perioada pandemiei Simex a inregistrat o crestere a vanzarilor on-line de mobilier, societatea hotarand sa nu isi intrerupa activitatea, dupa luarea masurilor stricte pentru siguranta angajatilor si a partenerilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani