Grid star
companii

ASF, REACTIE DUPA DECIZIA CU PRIVIRE LA CITY INSURANCE - Nicu Marcu declara ca hotararea confirma corectitudinea deciziei de retragere a autorizatiei de functionare

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Nicu Marcu (foto), a reactionat miercuri, 9 februarie 2022, dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus deschiderea procedurii falimentului impotriva CITY INSURANCE S.A (click aici pentru a citi).


Seful ASF a declarat la digi 24 ca hotararea Tribunalului confirma de fapt corectitudinea deciziei de retragere a autorizatiei de functionare a companiei City Insurance luata de Autoritatea de Supraveghere Financiara la finalul unei asidue activitati de control. Nicu Marcu a afirmat ca Autoritatea a actionat drastic in privinta acestei companii care a incalcat reglementarile si nu si-a respectat consumatorii:
“Subliniez ca actiunea de control la City a fost una extrem de laborioasa si de dificila: Autoritatea a depus indelungi eforturi pentru a reusi sa obtina dovezile care au fundamentat toate deciziile luate de Consiliul ASF in privinta City Insurance”.

Iata declaratia facuta de presedintele ASF:

“Hotararea Tribunalului confirma de fapt corectitudinea deciziei de retragere a autorizatiei de functionare a companiei City Insurance luata de Autoritatea de Supraveghere Financiara la finalul unei asidue activitati de control. Asa cum am declarat in repetate randuri, Autoritatea a actionat drastic in privinta acestei companii care a incalcat reglementarile si nu si-a respectat consumatorii. Subliniez ca actiunea de control la City a fost una extrem de laborioasa si de dificila: Autoritatea a depus indelungi eforturi pentru a reusi sa obtina dovezile care au fundamentat toate deciziile luate de Consiliul ASF in privinta City Insurance.
Prin retragerea autorizatiei de functionare a acestui asigurator am dorit sa readucem echilibrul intr-o piata afectata de practicile ilegale care au produs dezechilibre semnificative. De la numirea mea ca Presedinte al Autoritatii am mentionat in repetate randuri ca misiunea acestui mandat este sa asigure respectarea legii de catre toate companiile din toate pietele pe care le supravegheaza ASF. Impreuna cu echipa care a coordonat controlul la City am depus toate eforturile sa aducem adevarul la suprafata si sa penalizam incalcarea legislatiei.”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani