Grid star
companii

PRELUARE PE PIATA GAZELOR – Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia. Companiile sunt active pe piata gazelor naturale din Romania in calitate de distribuitori si furnizori

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) anunta ca analizeaza tranzactia prin care Premier Energy S.R.L. preia compania Hargaz Harghita Gaz S.A.


Companiile din grupul Premier Energy sunt active pe piata gazelor naturale din Romania in calitate de distribuitori si furnizori, precum si pe piata activitatilor conexe distributiei de gaze naturale, realizand activitati de racordare la sistemele de distributie a gazelor naturale, mentenanta instalatiilor de racordare, verificarea instalatiilor de utilizare, revizii, proiectare, eliberare avize, precum si extinderi de sisteme de distributie. La inceputul anului 2022, grupul Premier Energy a preluat companiile Ecoenergia S.R.L. si Alive Capital S.A., devenind, astfel, activ si pe piata energiei electrice din Romania in calitate de producator de energie electrica alternativa, furnizor si trader. In Republica Moldova, grupul Premier Energy este activ pe piata distributiei si furnizarii de energie electrica.

Licenta de furnizare a gazelor

Hargaz Harghita Gaz S.A. isi desfasoara activitatea pe piata gazelor naturale din Romania in calitate de distribuitor, precum si pe piata activitatilor conexe distributiei de gaze naturale, respectiv: proiectarea si executarea sistemelor de distributie a gazelor naturale, proiectarea si executarea instalatiilor de utilizare a gazelor naturale. Pana la data de 1 noiembrie 2021, Hargaz Harghita Gaz S.A. a beneficiat si de o licenta de furnizare a gazelor naturale.
“In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune trebuie autorizata de Consiliul Concurentei. Autoritatea de concurenta va evalua concentrarea economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege. Eventualele observatii si puncte de vedere pot fi transmise autoritatii de concurenta prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, Sector 1, Bucuresti, Cod postal 013701, Oficiul Postal nr. 25, in termen de 20 zile de la data prezentului anunt”, anunta Consiliul.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani