Grid star
companii

INCALCAREA SECURITATII DATELOR PERSONALE – Ce au patit 1.300 oameni

Incalcarea securitatii datelor personale. Asta a constatat Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), care a aplicat o amenda in valoare de 9.671,40 lei, echivalentul a 2.000 EURO, operatorului Sanatatea Press Group SRL, dupa ce a constatat nerespectarea masurilor de securitate a datelor cu caracter personal.

Incalcarea securitatii datelor personale a fost constatat in urma unei investigatii demarate ca urmare a transmiterii de catre Sanatatea Press Group a unei notificari.

Concret, potrivit ANSPDCP, incalcarea securitatii datelor personale a constat in faptul ca, in cadrul organizarii unui eveniment on-line de catre Sanatatea Press Group S.R.L., au fost transmise eronat date de logare ale unor persoane pe alte adrese de e-mail decat cele cu care isi creasera cont pe platforma electronica a operatorului.

Aceasta situatie a condus la divulgarea si accesul neautorizat la datele altor participanti la eveniment (adrese e-mail, nume utilizator), cu efecte pentru un numar de 1300 de utilizatori ai platformei operatorului.

Potrivit ANSPDCP, operatorul avea obligatia de a prelucra datele „intr-un mod care asigura securitatea adecvata a datelor cu caracter personal, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare".

Iata comunicatul ANSPDCP:

"In data de 12.08.2020 Autoritatea Nationala de Supraveghere a finalizat o investigatie la operatorul Sanatatea Press Group S.R.L. si a constatat incalcarea masurilor de securitate a datelor cu caracter personal stabilite prin dispozitiile art. 32 alin. (1) si (2) coroborat cu art. 5 alin. (1) lit. f) din Regulamentul General privind Protectia Datelor.

Operatorul Sanatatea Press Group S.R.L. a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 9.671,40 lei, echivalentul a 2.000 EURO.

Investigatia a fost demarata ca urmare a transmiterii de catre operator a unei notificari privind incalcarea securitatii datelor cu caracter personal.

Incalcarea securitatii datelor a constat in faptul ca, in cadrul organizarii unui eveniment on-line de catre Sanatatea Press Group S.R.L., au fost transmise eronat date de logare ale unor persoane pe alte adrese de e-mail decat cele cu care isi creasera cont pe platforma electronica a operatorului.

Aceasta situatie a condus la divulgarea si accesul neautorizat la datele altor participanti la eveniment (adrese e-mail, nume utilizator), cu efecte pentru un numar de 1300 de utilizatori ai platformei operatorului.

In acest context, precizam ca potrivit art. 5 alin. (1) lit. f) din Regulamentul General privind Protectia Datelor, operatorul avea obligatia de a prelucra datele 'intr-un mod care asigura securitatea adecvata a datelor cu caracter personal, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare ('integritate si confidentialitate')”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani