Grid star
companii

SUSPICIUNI PRIVIND INTELEGERI CARTELARE – Consiliul Concurentei, inspectii la o companie de electrocasnice si la 3 lanturi de magazine

O companie care comercializeaza produse electronice si electrocasnice (filiala din Romania a unui producator urias la nivel global), precum si trei lanturi autohtone de magazine au primit inspectii inopinate din partea Consiliului Concurentei, a anuntat autoritatea luni, 5 aprilie 2021.

Este vorba despre Samsung Electronics Romania SRL, Altex Romania SRL, Flanco Retail SA si Dante International SA (firma care detine reteaua eMag).

Suspiciunile Consiliului Concurentei vizeaza posibile intelegeri de tip cartel intre cele patru societati. Mai precis, „posibile intelegeri si / sau practici concertate de fixare a preturilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania SRL pe piata produselor electronice si IT&C din Romania”, arata reglementatorul de concurenta.

Autoritatea a pornit controalele in urma unor sesizari primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenta, disponibila facand click aici.

Prezentam comunicatul Consiliului Concurentei:

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie pe piata produselor electronice si IT&C din Romania

Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics Romania SRL, Altex Romania SRL, Flanco Retail SA si Dante International SA.

Inspectiile s-au derulat in cadrul unei investigatii privind posibile intelegeri si/sau practici concertate de fixare a preturilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania SRL pe piata produselor electronice si IT&C din Romania.

Astfel, investigatia vizeaza relatia dintre compania Samsung Electronics Romania SRL si partenerii acesteia, printre care Altex Romania SRL, Flanco Retail SA si Dante International SA.

Investigatia a fost declansata pe baza informatiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenta.

Samsung Electronics Romania SRL este subsidiara locala a grupului Samsung, un producator si distribuitor mondial de produse electronice si produse de tehnologia informatiilor.

Altex si Flanco comercializeaza on-line si prin intermediul unor retele nationale de magazine o gama larga de produse din categoria electronicelor si IT&C, electrocasnice si multimedia.

Dante administreaza platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul careia comercializeaza o gama larga de produse, echipamente si componente IT, electronice, electrocasnice etc.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor. Documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani