Grid star
companii

MEDICAMENTE IMPOTRIVA COVID, FABRICATE IN ROMANIA – Compania Antibiotice a facut anuntul. Livrari in SUA si Marea Britanie

Succes urias pentru o mare companie romaneasca: Antibiotice a patruns pe pietele SUA si UK cu noi medicamente asociate Covid-19. Anuntul a fost facut joi, 9 iulie 2020, pe Bursa de Valori Bucuresti.

Compania a informat ca pe fondul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, in timp ce piata spitalelor si farmaciilor din Romania si-a restrans substantial activitatea, Antibiotice identifica oportunitati in consumul de medicamente prin participarea si adjudecarea de licitatii in pietele internationale precum SUA si Marea Britanie.

Astfel, la inceputul lunii iulie, Antibiotice a facut primele livrari pentru doua medicamente antiinfectioase injectabile folosite in tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Aceaste prime livrari sunt avangarda unui contract incheiat cu autoritatile din aceste tari, in urma castigarii licitatiilor organizate de sistemele de sanatate britanice si americane.

Vor urma si alte livrari, in total 2,5 milioane de flacoane pana la finalul anului 2020. In acest moment, Antibiotice este deja inscrisa in cursa licitatiilor pentru anul 2021, compania urmarind continuarea proiectelor pe termen lung.

“Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reusit in aceasta perioada dificila pentru noi toti, cu multe restrictii, sa punem la dispozitie tratamente asociative Covid -19 atat pe piata interna cat si pe pietele internationale. Livrarile s-au efectuat avand in vedere in primul rand acoperirea nevoii de medicamente antiinfectioase pentru pacientii din Romania pe care ii tratam de 65 de ani”, a declarat Delia Racoveanu, director Marketing si Vanzari Piata Internationala din cadrul Antibiotice.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani