Grid star
companii

LIBER LA VANZAREA COMPANIILOR DE STAT – Citu s-a tinut de promisiune

Premierul Florin Citu s-a tinut de promisiune in ceea ce priveste abrogarea Legii 173/2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica.

Initiat de catre senatorul PSD Serban Nicolae, actul normativ suspenda timp de doi ani „orice operatiuni privind instrainarea participatiilor statului la companiile si societatile nationale, precum si la societatile la care statul are calitatea de actionar, incepute anterior intrarii in vigoare a prezentei legi”.
Deci, stopa orice privatizare a companiilor nationale, precum CEC Bank, Eximbank, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Portul Constanta sau Aeroportul Otopeni (click aici pentru a citi).

Premierul a declarat miercuri, 3 februarie 2021, ca in sedinta de Guvern a fost adoptat un Proiect de lege care abroga Legea 173 din 2020.

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

“In sedinta de Guvern de astazi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult asteptat, in special, de partea puternica a economiei, de economia privata, proiect de lege care, atunci cand a aparut, a creat foarte multa rumoare si neincredere in Romania, proiect de lege care a fost aprobat de opozitia de atunci, o lege care a fost aprobata atunci in Parlamentul Romaniei.

Proiectul de lege de acum abroga acea lege , o lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piata, dreptul companiilor din Romania, celor unde statul este actionar majoritar, sa acceseze fonduri din sectorul privat, sa fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat. Astazi reparam aceasta nedreptate.

Din primul moment am spus ca vom abroga aceasta lege in momentul in care vom prelua guvernarea si astazi in sedinta de guvern a fost aprobat un proiect de lege care abroga Legea 173 din 2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica. Acest proiect de lege merge in Parlament”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani