Grid star
companii

CINE A PUS OCHII PE CEC? - Scandalos: interdictia vanzarii CEC Bank, Hidroelectrica, Transgaz si Romgaz, atacata pe motiv de manipulare nationalista. CCR poate salva companiile romanesti

Oare pentru cine este pregatita CEC Bank? Oare pentru cine sunt pregatite companiile romanesti Hidroelectrica, Transgaz si Romgaz? Punem intrebarile avand in vedere insistenta cu care se doreste anularea interdictiei de instrainare a acestor bunuri romanesti, instrainare despre care se vorbeste tot mai mult in ultima perioada.

Soarta CEC, Hidroelectrica, Transgaz si Romgaz depinde de Curtea Constitutionala a Romaniei. CCR a fost sesizata de PNL cu legea prin care se interzice vanzarea companiilor romanesti si suspenda privatizarile, Curtea urmand sa se pronunte in 14 iulie 2020. Concret, PNL a atacat la CCR “Legea privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica”, adoptata definitiv de Parlamentul Romaniei.

Anuntul atacarii legii la CCR a fost facut de liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Florin Roman. Un motiv dintre cele invocate de acesta este insa aiuritor: mai exact, legea care blocheaza vanzarea companiilor romanesti ar fi manipulare nationalista.

Grupul deputatilor PNL a atacat la CCR legea initiata de PSD prin care se interzice vanzarea participatiunilor statului la societati comerciale si companii nationale la care statul este actionar. Reglementarea adoptata ieri de Camera Deputatilor constituie doar o manipulare nationalista pesedista”.

Parlamentul a blocat vanzarea

Amintim ca, in 10 iunie 2020, Parlamentul Romaniei a adoptat “Legea privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica”. Actul normativ contine prevederi cat se poate de sanatoase, in opinia noastra, pentru protejarea intereselor nationale ale Romaniei.

In acest sens, vanzarea actiunilor detinute de stat la companii si societati nationale, la banci, dar si la orice alta societate va fi interzisa pe o perioada de 2 ani. De asemenea, tot timp de 2 ani, vor fi suspendate operatiunile deja incepute pentru vanzarea participatiilor detinute de stat la companiile si societatile nationale. Nu in ultimul rand, se vor suspenda dispozitiile OUG 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale.

* Cititi aici proiectul de lege care stopeaza vanzarea companiilor romanesti

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani