Grid star
companii

AMENZI PENTRU OPERATORII DE DISTRIBUTIE A ENERGIEI – Sanctionati cu peste 2 milioane de lei pentru ca nu au citit contorul la timp

Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a aplicat din nou amenzi contraventionale operatorilor retelelor de distributie a energiei electrice, in valoare totala de 2.400.000 lei.

Presedintele Autoritatii, Dumitru Chirita, a anuntat ca la sfarsitul anului 2022 s-au dispus actiuni de control inopinate la operatorii de distributie a energiei electrice pentru a se verifica modul de indeplinire a obligatiei de citire a indexului contoarelor la un interval de timp care nu trebuie sa depaseasca 3 luni, in cazul clientilor casnici.
Potrivit ANRE, in urma finalizarii actiunilor de control, inspectorii au constatat depasiri frecvente a intervalului de 3 luni pentru citirea indexului, toti operatorii de distributie verificati fiind sanctionati cu amenzi contraventionale dupa cum urmeaza:

E-Distributie Muntenia - 400.000 lei
E-Distributie Banat - 400.000 lei
E-Distributie Dobrogea - 400.000 lei
Distributie Energie Electrica Romania - 400.000 lei
Distributie Energie Oltenia - 400.000 lei
Delgaz Grid - 400.000 lei
ANRE anunta ca va continua sa monitorizeze respectarea prevederilor legale in vigoare pentru a remedia orice incalcari care afecteaza consumatorii de energie electrica si gaze naturale.
Fac precizarea ca incepand cu data de 16.12.2022, amenda contraventionala pentru nerespectarea de catre operatorul de distributie a obligatiei de citire a indexului grupului de masurare al clientului final casnic la un interval de timp de maximum 3 luni s-a modificat si este cuprinsa intre 100.000 lei si 1.000.000 lei. Amenzile contraventionale aplicate de ANRE se constituite integral ca venit la bugetul de stat”, a precizat seful ANRE.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani