Grid star
companii

CUM S-AU DEZVOLTAT MARILE LANTURI COMERCIALE – Conferinta cu ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros (foto), este asteptat sa participe la o conferinta dedicata unor mari lanturi comerciale din Romania – mai exact, felului in care aceste afaceri au reusit sa obtina succesul.

Este vorba despre a treia editie a BucharestFoodSummit.ro, desfasurata intre 21 septembrie si 19 noiembrie 2020. In cadrul acestei editii, joi, 29 octombrie 2020, are loc la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti conferinta „Modernizarea continua a retelelor de retail in Romania si Europa de Sud-Est. Efort, succes, asociere si parteneriat intre producatori si retele de desfacere. Comertul, veriga fundamentala pentru accelerarea integrarii productiei nationale alimentare si de bauturi”. Dezbaterea este dedicata dezvoltarii marilor retele de comert si a lanturilor de magazine apartinand fermierilor de succes.

In ciuda crizei extrem de puternice generate de pandemia COVID-19, retail-ul alimentar da dovada de o rezilienta remarcabila, iar previziunile specialistilor spun chiar ca in 2020 acest sector va inregistra probabil o usoara crestere, scrie FoodBiz.ro.

Numarul total de angajati in comertul retail a fost, la sfarsitul anului 2018, de 187.605 persoane adica 4,67% din totalul angajatilor din Romania. In functie de cifra de afaceri piata de retail alimentar din Romania este dominata de cinci mari companii. Este vorba de Kaufland, Carrefour, Lidl, Auchan si Mega Image. In ceea ce priveste profitabilitatea, clasamentul este urmatorul: Kaufland, Lidl, Carrefour, Mega Image si Profi.

Gasiti mai multe aici, inclusiv numele celor doi fosti ministri care vor lua parte la conferinta.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani