Grid star
companii

CARREFOUR PREIA CORA – Consiliul Concurentei analizeaza afacerea. Tranzactia a fost, initial, in atentia Comisiei Europene

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care grupul Carrefour intentioneaza sa preia Romania Hypermarche S.A., companie ce opereaza in Romania lantul de hypermarketuri"„Cora” si magazine de proximitate "Cora Urban”.

Potrivit institutiei condusa de Bogdan Chiritoiu (foto) tranzactia a fost, initial, in analiza Comisiei Europene, avand in vedere ca sunt implicate companii care deruleaza activitati in mai multe tari, dar pentru ca piata din Romania este cea mai "afectata” de aceasta operatiune, autoritatea romana de concurenta a solicitat sa preia cazul. Forul european a aprobat ca analiza sa se faca la nivel national. Ca urmare, afacerea trebuie autorizata de Consiliul Concurentei, care va evalua tranzactia in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Bunuri de consum

Carrefour Nederland B.V. este filiala olandeza a grupului Carrefour, unul dintre jucatorii de pe piata comercializarii cu amanuntul de bunuri de consum. Carrefour opereaza unitati care acopera toate formatele de vanzare cu amanuntul: hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, magazine cash & carry si soft discount. Romania Hypermarche S.A. face parte din grupul belgian Louis Delhaize, care se ocupa preponderent de comertul cu amanuntul. In Romania, detine hipermarketurile „Cora” si magazinele de proximitate „Cora Urban”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani