Grid star
companii

VINE VALUL DE CONCEDIERI – Sunt in pericol sute de angajati de la 3 mari companii de stat. Ordinul a venit de la Citu (Documente)

Guvernul Florin Citu continua sa-si urmareasca planul de a lasa pe drumuri sute de bugetari, sub pretextul eficientizarii activitatii unor institutii.

De data aceasta, trei mari companii ale statului au luat pozitie de drepti in fata lui Citu, incepand deja demersurile pentru concedierea a sute de angajati. Este vorba despre Tarom, Aeroporturi Bucuresti si Posta Romana, relateaza Psnews.ro.

Astfel, 65% din angajatii TAROM vor intra in somaj tehnic de la 1 aprilie, urmand sa ramana maximum 35% din angajati din fiecare departament. Potrivit surselor PSnews.ro, pana vineri, 26 martie 2021, la ora 16.00, ar fi trebuit predate listele cu angajatii care urmeaza sa intre in somaj.

Tot PS News prezinta doua documente interne (unul de la Posta Romana, iar celalalt de la Aeroporturi Bucuresti), in care conducerile isi informeaza angajatii despre ceea ce ii asteapta.

In ceea ce priveste Tarom, site-ul aminteste ca operatorul national aerian a abordat deja problema concedierilor, intr-un comunicat publicat recent:

Astfel, intr-un context de piata extrem de dificil, redresarea companiei intr-un termen scurt a devenit critica, fiind necesar ca masurile de reducere de costuri implementate deja in perioada de lock-down (somaj tehnic pentru categoriile de personal cu activitate redusa, desfiintarea mai multor agentii interne si externe, implementarea unui program de plecari voluntare, reducerea cheltuielilor de operare, conservarea aeronavelor la sol) sa fie dublate de masuri cu impact pe termen mediu si lung”.

* Cititi aici mai multe detalii, insotite de documente

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani