Grid star
companii

CONSILIUL CONCURENTEI, ANUNT DESPRE RCS & RDS – S-a dat unda verde

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) a autorizat operatiunea prin care RCS & RDS S.A si Citymesh N.V vor controla impreuna trei companii din Belgia: InfraCo N.V., B2CCo N.V. si Citymesh Mobile N.V.

Astfel, RCS & RDS S.A si Citymesh N.V au infiintat si detin impreuna companiile InfraCo N.V. si B2CCo N.V.. In ceea ce priveste a treia firma, Citymesh Mobile N.V, RCS & RDS a intrat in actionariat alaturi Citymesh N.V. Cele trei companii, InfraCo N.V., B2CCo N.V si Citymesh Mobile N.V sunt implicate in participarea la licitatia de atribuire de spectru organizata de BIPT (Institutul Belgian pentru Servicii Postale si Telecomunicatii), in dezvoltarea unei retele de comunicatii mobile pe teritoriul Belgiei, precum si in furnizarea de servicii de comunicatii mobile clientilor din acest teritoriu.

Servicii de telecomunicatii

Potrivit Consiliului Concurentei, anterior tranzactiei, Citymesh Mobile N.V era detinuta de Citymesh N.V. Citymesh N.V., parte a Cegeka Holdings N.V., furnizeaza servicii de telecomunicatii in Belgia: servicii de internet, telefonie mobila si fixa adaptata clientilor comerciali (B2B ). Citymesh dezvolta in prezent o Retea Mobila Privata in Belgia, iar in acest scop, foloseste spectrul de banda medie si ofera clientilor comerciali diferite servicii de acces la internet, precum Wi-Fi, 4G si 5G. Societatea mama, Cegeka, reprezinta un grup din sectorul IT cu sediul central in Belgia si are operatiuni in alte zece tari europene, aceasta fiind prezenta pe piata romaneasca (pe piata serviciilor de dezvoltare de software, prin intermediul unei filiale, Cegeka Romania SRL).

Decizia Consiliului Concurentei

RCS&RDS S.A. furnizeaza servicii de telecomunicatii electronice (telefonie mobila si fixa, servicii de voce si de date, servicii de acces la internet in Romania, Spania, Italia si Portugalia), precum si servicii de retransmisie a canalelor de televiziune prin cablu sau satelit in Romania. RCS&RDS este controlata de catre Digi Communications N.V.
"In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata din Romania sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal. Decizia va fi publicata pe site-ul autoritatii nationale de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential”, anunta Consiliul Concurentei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani