Grid star
companii

LOUIS VUITTON A DAT LOVITURA PE BURSA DE LA PARIS – Actiunile au crescut la un maxim istoric. Valoarea de piata a grupului depaseste 400 miliarde euro, compania fiind cea mai valoroasa din Europa

Actiunile LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton), grup condus de Bernard Arnault (foto stanga, langa Donald Trump) au atins marti, 17 ianuarie 2023, un nou record pe Bursa de la Paris. Potrivit reuters, capitalizarea bursiera a grupului specializat in produse de lux a depasit pentru prima data 400 miliarde de euro (434 miliarde dolari), consolidand-si pozitia de cea mai valoroasa companie din Europa.

Actiunile au crescut cu pana la 0,4%, pana la un nou maxim istoric de 795,7 euro, ceea ce a dat grupului o valoare de piata putin peste 400 de miliarde de euro, potrivit calculelor Reuters. La inceputul acestei luni, presedintele si CEO-ul LVMH, Bernard Arnault, a remanierat conducerea grupului, numind-o pe fiica sa, Delphine, la carma Christian Dior, dar si un nou sef pentru Louis Vuitton.

"Amenintare" pentru Elon Musk

La fel ca alte companii de lux care au o prezenta puternica in China, LVMH a beneficiat in acest an de redeschiderea rapida a celei de-a doua mari economii mondiale. Cu toate acestea, unii analisti au declarat ca noi cresteri ale pretului actiunilor ar putea deveni mai greu de realizat.
Grupul LVMH este condus de francezul Bernard Arnault, unul din cei mai bogati oameni din lume. Acesta este la concurenta cu Elon Musk in privinta averii, si se pare ca momentan l-a depasit.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani