Grid star
companii

PREMIERA FEROVIARA – Electroputere VFU Pascani a produs primul automotor modern romanesc

Grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica (foto), a marcat o premiera in industria feroviara romaneasca. vine cu vestea zilei: SC Electroputere VFU Pascani SA (parte a grupului) a realizat primul automotor modern autohton.

Demarat la sfarsitul anului 2014, automotorul DMU a fost proiectat si realizat in concordanta cu prevederile feroviare din Uniunea Europeana, putand fi adaptat si la cerintele pietelor din afara Uniunii Europene. Este rezultatul muncii a circa 200 de specialisti din cadrul Electroputere VFU Pascani, toate probele pentru automotor fiind finalizate, scrie DCnews.ro.

Noul automotor are in componenta atat piese si subansamble produse intern, dar si componente de la producatori de top din Europa. Rama poate atinge o viteza maxima de circulatie de 120 km/h si are o capacitate totala de 164 de pasageri pe scaune la Clasa I (22) si Clasa a II-a (142). Dotarile includ toalete ecologice, inclusiv unitati special amenajate si echipate pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii sau mobilitate redusa, sisteme de aer conditionat, wi-fi si prize de alimentare, sisteme vizuale de informare a calatorilor, prin ecrane care indica destinatia, urmatoarea oprire, timpii de intarziere sau alte informatii relevante.

Cu o traditie de peste 150 de ani, Electroputere VFU Pascani isi concentreaza astazi atentia pe activitati cu valoare adaugata mare, in principal reproiectarea, reconstructia si modernizarea vehiculelor feroviare. In prezent, are clienti din Romania si din strainatate, mai exact din Belgia si Gabon, pentru vagoane de calatori si tramvaie.

La nivelul anului 2019, ponderea cea mai mare a activitatii Electroputere VFU Pascani a fost reprezentata de segmentul de modernizare vehicule feroviare (aproximativ 68%), urmata de segmentul de mentenanta vehicule feroviare (26%) si segmentul ansamble si subansamble (5%). Fabrica are in prezent in jur de 650 de angajati si capacitatea de a-si extinde activitatea la aproape 5.000 de muncitori.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani