Grid star
companii

S-A FINALIZAT VANZAREA PRIMA TV – Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat tranzactia

S-a finalizat una dintre cele mai importante tranzactii ale acestui an din piata romaneasca de media. Grupul Clever Business Transilvania (CBT) a obtinut toate autorizatiile pentru cumpararea postului de televiziune Prima TV.

CBT a primit asistenta juridica din partea casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii. Astfel, postul de televiziune a devenit parte a grupului media Clever, dezvoltat de antreprenorul clujean Adrian Tomsa. Achizitia a reprezentat un proces complex, avand in vedere starea de reorganizare judiciara a societatii vanzatoare si necesitatea obtinerii acordului din partea Consiliului Concurentei si a CNA

Consiliul National al Audiovizualului a aprobat la 8 septembrie 2020 solicitarea Prima Broadcasting Group pentru cedarea Prima TV catre Clever Business Transilvania. La sfarsitul lunii august, aprobarea venise si din partea Consiliului Concurentei. CBT a fost asistata in aceasta tranzactie de catre casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, printr-o echipa coordonata de catre avocatul Catalin Baiculescu (foto).

Catalin Baiculescu (partener al Tuca Zbarcea & Asociatii) este unul dintre cei mai titrati avocati romani specializati in legislatia aplicabila industriilor telecom, mass-media si publicitate (TMT), fiind totodata plasat in fruntea clasamentelor juridice ale Legal 500, Chambers & Partners, Media Law International (MLI), deopotriva in aceasta arie, precum si in domeniile drept societar-comercial, fuziuni si achizitii, drept financiar-bancar.

Achizitia Prima TV a reprezentat un proces complex, avandu-se in vedere starea de reorganizare judiciara a societatii vanzatoare, necesitatea obtinerii acordului din partea Consiliului Concurentei, precum si necesitatea obtinerii acordului din partea Consilului National al Audiovizualului. Ca element specific, conditia impusa de Clever Business Transilvania pentru finalizarea acestei tranzactii, respectiv plata integrala a impozitelor si taxelor restante catre Bugetul de stat acumulate de catre Vanzator, de peste 10 milioane de lei, a fost respectata. In acest sens, cumparatorul, Clever Business Transilvania, a platit direct catre bugetul de stat, in numele vanzatorului, toate taxele restante, obtinandu-se astfel atestatul fiscal cu datorii zero catre buget, element necesar pentru aprobarea de catre CNA a tranzactiei”, mentioneaza grupul Clever in comunicatul de vineri, 18 septembrie 2020, prin care a anuntat obtinerea aprobarii din partea Consiliului National al Audiovizualului.

Adrian Tomsa (actionar majoritar si membru in conducerea Prima TV) a declarat:

Avem rabdare. Prima este un proiect pe termen lung pentru noi. Ne propunem sa revenim in topul televiziunilor comerciale din Romania, in urmatorii 3 ani. Avem un plan pe care-l vom executa, cu milestone-uri setate la fiecare 6 luni de zile, cu o atentie acordata cresterii si dezvoltarii in mediul digital. Le multumim tuturor celor au fost alaturi de noi si au avut incredere, partenerilor, noilor colegi care ni s-au alaturat si publicului pentru sustinere. Speram sa nu-i dezamagim”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani