Grid star
companii

FACTURAREA ENERGIEI ELECTRICE – Iata cum se face. Ce au primit clientii

Clientii Enel au fost anuntati de catre companie cu privire la modalitatea de facturare a energiei electrice. Astfel, in lipsa unui index de regularizare transmis de catre operatorul de distributie sau in lipsa unui index autocitit transmis de client in intervalul de timp mentionat in factura si in conditiile din contract, cantitatea de energie electrica va fi facturata in baza conventiei de consum.

Cantitatile prevazute in conventia de consum elaborata de catre furnizor vor fi stabilite in baza consumului de energie electrica activa estimat pus la dispozitia furnizorului de catre operatorul de distributie, fiind determinat, dupa caz, pe baza:
-Consumului de energie electrica inregistrat la locul de consum in perioada similara a anului precedent sau a consumului de energie electrica determinat, tinand cont de cele mai recente citiri efectuate de operatorul de distributie;
-Profilul de consum specific, determinat de operatorul de distributie pentru categoria de clienti finali din care
faceti parte, in cazul in care pentru locul de consum nu exista inregistrat istoric de consum.
Daca pe parcursul derularii contractului de furnizare a energiei electrice, considerati ca vi se va modifica consumul fata de cantitatile lunare de energie electrica prevazute in conventia de consum primita, veti putea solicita oricand modificarea acestora, cu conditia ca noile valori sa fie transmise cu cel putin 20 de zile inainte de inceperea perioadei de facturare

Iata mailul primit de clientii ENEL:

"Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de 01.01.2022 devin aplicabile prevederile Ordinului ANRE nr 82/2021 pentru modificarea si completarea Regulamentului de furnizare a enerigiei electrice la clienti finali aprobat prin Ordinul ANRE nr. 235/2021, cu privire la modalitatea de facturare a cantitatii de energie electrica.
Astfel, conform art. 44 din Regulamentul de furnizare, in lipsa unui index de regularizare transmis de catre Operatorul de distributie sau in lipsa unui index autocitit transmis de catre dvs. in intervalul de timp mentionat in factura si in conditiile din contract, cantitatea de energie electrica va fi facturata in baza conventiei de consum, anexa la contract incheiata in conditiile prevederilor art. 441 din Regulamentul de furnizare a energiei electrice.
Atasata la prezenta regasiti Anexa B, Locuri de consum si conventia de consum, la contractul de furnizare nr...
Cantitatile prevazute in conventia de consum elaborata de catre furnizor vor fi stabilite pentru fiecare din lunile
calendarisitice Ianuarie-Decembrie in baza consumului de energie electrica activa estimat pus la dispozitia furnizorului de catre Operatorul de distributie, fiind determinat, dupa caz, pe baza:
(I) Consumului de energie electrica inregistrat la locul de consum in perioada similara a anului precedent sau a
consumului de energie electrica determinat, tinand cont de cele mai recente citiri efectuate de Operatorul de distributie;
(II) Profilul de consum specific, determinat de Operatorul de distributie pentru categoria de clienti finali din care
faceti parte, in cazul in care pentru locul dvs. de consum nu exista inregistrat istoric de consum.

Procedura

Stabilirea cantitatii de energie facturate in baza conventiei de consum se va face in functie de numarul de zile
cuprinse in perioada de facturare si proportional cu cantitatea estimata prevazuta in conventie pentru luna respectiva.
In conditiile in care, pe parcursul derularii contractului de furnizare a energiei electrice, considerati ca vi se va modifica consumul fata de cantitatile lunare de energie electrica prevazute in Conventia de consum atasata prezentei, veti putea solicita oricand modificarea acestora, cu conditia ca noile valori sa ne fie transmise cu cel putin 20 de zile inainte de inceperea perioadei de facturare. Daca este cazul, va rugam sa ne transmiteti in termenul mentionat eventualele modificari propuse de dvs. printr-o notificare, in care sa indicati datele de identificare ale locului de consum si luna/lunile de referinta, pe adresele de corespondenta comunicate mai jos.

Autocitirea

Va reamintim ca in cazul transmiterii de catre dvs. a indexului autocitit, facturarea consumului se va face in baza acestuia, fara a mai fi aplicabile cantitatile de energie electrica din conventia de consum. In situatia in care in 15 zile lucratoare de la data transmiterii acestei notificari nu receptionam din partea dvs. Nicio notificare de modificare a cantitatilor din Anexa B la contract, vom considera conventia de consum ca fiind acceptata”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani