Grid star
companii

ROMANII RAMAN FARA LOC DE MUNCA IN GERMANIA – Cel mai mare procesator de carne din Europa ia in calcul vanzarea companiei

Foodbiz.ro, portalul online de business in agricultura, industrie alimentara, logistica, retail si HORECA anunta vanzarea uneia dintre cele mai mari companii de procesare a carnii din Europa. Este vorba despre compania Toennies, care ar analiza in prezent vanzarea afacerii – evaluate la 4 miliarde euro – in urma scandalului privitor la focarul de covid-19 existent intr-unul dintre abatoarele sale.

Scandalul iscat pe marginea acestui subiect a fost urias, punand in dezbatere standardele din industria alimentara de carne din Germania, precum si dependenta de mana de lucru a muncitorilor emigranti, in special din Romania.


Foodbiz.ro subliniaza ca patronul companiei, Clemens Toennies “regele carnatilor”, a fost criticat public pentru ca apeleaza la muncitori din Europa de Est, angajati de subcontractori, pe care ii platesc prost si carora le ofera un mediu de lucru propice pentru raspandirea virusului SARS-CoV-2.

Amintim ca in luna iunie 2020, peste 1.500 de lucratori ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectati cu noul coronavirus, multi dintre ei fiind romani.

Toennies Holding ApS & Co. are o istorie de 50 de ani. Afacerea ar putea fi evaluata la patru miliarde de euro, iar compania ar putea demara discutiile cu potentialii ofertanti in urmatoarele saptamani, potrivit unor surse din piata, puncteaza foodbiz.ro.

In prima faza, Toennies intentioneaza sa sondeze interesul in randul principalilor rivali din industria de procesare de carne, precum Tyson Foods Inc. (SUA), JBS SA (Brazilia) si WH Group Ltd., compania chineza care in 2013 a cumparat Smithfield Foods Inc.

Toennies Holding detine 28 de fabrici, inclusiv in Danemarca, Polonia si Franta, exporta carne in 82 de tari si a inregistrat o cifra de afaceri de 7,3 miliarde de euro in 2019, potrivit Agerpres.

Miliardarul Clemens Toennies are afaceri si in Romania, unde detine cateva mii de hectare de teren agricol.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani