Grid star
analize

Aderarea Romaniei la Schenghen

Noi, in Romania, traversam o perioada dificila, marcata de inflatie, de criza produselor energetice sau de problemele bugetare. Cu toate acestea, nu am dat un pas inapoi si am acordat tot sprijinul necesar milioanelor de refugiati care au intrat in tara noastra si am facut eforturi importante pentru a asigura coridoarele de transport pentru exporturile ucrainene.

Putini stiu ca, in fiecare zi, autoritatile locale si guvernamentale din tara noastra fac eforturi deosebite pentru a acorda asistenta fiecarui refugiat si pentru a asigura aprovizionarea Uniunii Europene cu importuri esentiale.

Aprecierile pe care le primim la nivel declarativ de la celelalte state membre trebuie sa se materializeze si in forme concrete de sprijin din partea Uniunii Europene pentru tara noastra, cum ar fi: asistenta financiara pentru repararea infrastructurii de transporturi afectata de milioanele de tone care tranziteaza Romania, asistenta financiara suplimentara pentru sprijinul acordat refugiatilor stabiliti in tara noastra, flexibilitate in realizarea tintelor de deficit bugetar pentru acest an si, extrem de important, eliminarea ultimelor obstacole in aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Salut pozitia presedintei Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, care a cerut miercuri integrarea Romaniei in spatiul Schengen „fara nicio alta amanare”, in conditiile in care tara noastra a demonstrat cele mai bune practici atat in ceea ce priveste azilul si returnarile. Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen pana la finalul acestui an ar intari Uniunea Europeana si ar aduce multiple beneficii romanilor si Romaniei, dar si recunoasterea ca si noi suntem tot cetateni europeni.

sursa: Camera Deputatilor

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani