Grid star
antreprenoriat

AGRICULTURA ESTE COMPROMISA – Cand vin banii pentru seceta?

Agricultura este compromisa. Fermierii sunt revoltati, in timp ce ministrul Agriculturii Adrian Oros le promite ca banii pentru seceta vor intra in conturi incepand cu 18 septembrie. Sa-l creada pe cuvant?

Fermierii romani au si de ce sa fie reticenti, intrucat nu sunt la prima promisiune. Platile au fost amanate in mai multe randuri.

Concret, a trecut mai bine de o luna, iar banii intarzie sa apara. In consecinta, fermierii sunt hotarati sa isi ceara drepturile in strada.

Adrian Oros, Ministrul Agriculturii, a declarat:

“Primul pachet de scheme, care este din bugetul national, are termen de depunere 15 septembrie – pentru seceta, respectiv 29 septembrie – pentru celelalte scheme din sectorul zootehnic. In momentul in care expira data de depunere, in 2 - 3 zile putem incepe sa dam banii. Aceste plati sunt facute prin APIA si posibilitatea ca aceste plati sa ajunga la ei este mult mai mare. Doar pentru apicultori facem platile prin directiile agricole judetene. In rest, toate platile le vom face prin APIA. In momentul in care se finalizeaza inscrierile, acestea se centralizeaza, se fac cateva verificari, iar, dupa trei zile, banii vor incepe sa intre in conturile fermierilor.”

* Cititi aici mai multe detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani