Grid star
banci

BANCHERII AVERTIZEAZA – Factorii de risc la adresa evolutiei economiei a Romaniei

Printre factorii de risc la adresa evolutiei economiei Romaniei in trimestrele urmatoare se mentioneaza dinamica crizei de sanatate publica, climatul macro-financiar international, mix-ul de politici economice in context electoral pe plan intern, climatul geo-politic mondial si regional. Informatiile apar intr-un raport al Bancii Transilvania.

Potrivit raportului, prognozele actuale arata ca economia Romaniei ar putea creste cu o dinamica medie anuala de peste 2.5% in perioada 2020-2022, intr-o evolutie sustinuta de perspectivele de redinamizare din Zona Euro (principalul partener economic) si de mix-ul relaxat de politici economice (inclusiv nivelul redus al costurilor reale de finantare, cu impact pozitiv pentru relansarea investitiilor productive).

In acest scenariu, investitiile productive si consumul privat ar putea creste cu ritmuri medii anuale de 3.4%, respectiv 2.8% in perioada 2020-2022. In sfera economiei financiare, Banca Transilvania previzioneaza consolidarea costurilor de finantare pe termen scurt si continuarea tendintei ascendente pe EUR/RON pe termen mediu.

* Raportul Bancii Transilvania

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani