Grid star
banci

BANI PENTRU FEMEIA ANTREPRENOR - Cel putin unul dintre asociati trebuie sa fie de gen feminin. Sumele de care beneficiaza firmele

CEC Bank, banca cu capital de stat, a acordat primele finantari pentru proiectele derulate in cadrul programului “Femeia Antreprenor”, noua schema de granturi avand ca scop, pe langa dezvoltarea micilor afaceri, si reducerea diferentelor de gen din structura IMM-urilor din Romania.

Firmele eligibile trebuie sa respecte criteriul conform caruia cel putin unul dintre asociati sa fie femeie si sa detina cel putin 50% din partile sociale/actiuni ale societatii, in cazul IMM-urilor aplicante. Pentru firmele infiintate in baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, conditia se considera indeplinita daca majoritatea membrilor cooperatisti din Consiliul de Administratie este formata din femei. Firmele pot obtine:

-maximum 100.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea unui loc de munca prin intermediul Programului;

-maximum 200.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea a doua locuri de munca prin intermediul Programului.

Oferta

CEC Bank anuta ca ofera, ca partener al Programului, credite punte pentru pre-finantare, credite de investitii, pentru co-finantarea aportului propriu, dar si credite bancare destinate finantarii cheltuielilor neeligibile, in conditii de cost avantajoase. Creditele punte au suma maxima egala cu alocatia financiara nerambursabila (AFN), durata de cel mult 24 de luni si termenul de rambursare la incasarea AFN.

Costuri:

-dobanda – ROBOR 6M + 2,49% p.a;

-comision analiza – 0,5%, o singura data, la acordare;

-comision acordare - 0,9%, o singura data, la prima tragere;

-comision administrare: ZERO;

-comision rambursare anticipata: ZERO.

Pentru creditul de investitii (de co-finantare), rambursarea ratelor de credit se poate realiza lunar/trimestrial/semestrial, perioada de creditare este de maxim 60 de luni, iar perioada de gratie de maxim 12 luni. Costuri:

-dobanda este de ROBOR 6M + 2,49% / an;

-comision de analiza (0,5%), platibil o singura data, la acordare;

-comision de acordare (0,5%), platibil o singura data, la prima tragere;

-comision de gestiune 0,08%, lunar, aplicabil la soldul creditului;

-comision rambursare anticipata: ZERO.

Credit pentru cheltuielile neeligibile

Banca ofera pentru acest program si creditul bancar, care este destinat cheltuielilor neeligibile aferente implementarii proiectului admis in Program. La capitolul cheltuieli neeligibile se pot incadra cheltuieli precum cele cu avize sau alte taxe, ambalarea, transportul, punerea in functiune, montarea, manopera, instruirea personalului pentru utilizarea echipamentelor sau utilajelor, TVA deductibil. Noua schema de granturi este sustinuta de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului si are ca scop, pe langa dezvoltarea micilor afaceri, si reducerea diferentelor de gen din structura IMM-urilor din Romania”, potrivit CEC.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani