Grid star
punguta cu doi bani

CFR s-a pus pe vandut ca sa stinga ajutorul de stat declarat nelegal de Comisia Europeana

CFR Marfa a vandut 45 de locomotive si 56 de vagoane considerate "active excedentare” in incercarea de a stinge ajutorul de stat declarat nelegal prin decizia Comisiei Europene. Vanzarea a fost facuta dupa ce ANAF a ridicat sechestrul pus.

Potrivit CFR, s-au incasat peste 55 milioane lei lei (la care se adauga TVA) pentru 45 de locomotive si 56 de vagoane:

"Avand in vedere faptul ca CFR Marfa a reusit sa valorifice active excedentare la valori superioare celor evaluate, oferta va fi reluata pana la epuizarea lotului de vagoane si locomotive scos initial spre valorificare. Sumele obtinute in cadrul acestui proces de valorificare de active excedentare sunt folosite exclusiv pentru stingerea ajutorului de stat declarat nelegal prin decizia Comisiei Europene”.

In 2020, Comisia Europeana anunta ca a constatat ca operatorul de transport feroviar de marfa CFR Marfa a primit un ajutor de stat incompatibil in valoare de cel putin 570 de milioane euro din partea Romaniei, prin anularea datoriilor si prin neincasarea unor datorii de la societate. Motiv pentru care Romania trebuie sa recupereze "ajutorul ilegal si dobanzile aferente”. Intre timp, suma a crescut.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani