Grid star
eveniment

VIN BANII: SCHEMA DE SPRIJIN DE 180 MILIOANE EURO - Daea l-a convins pe Ciuca. Destinatia ajutorului de stat

Guvernul Ciuca a adoptat, la solicitarea ministerului Agriculturii condus de Petrea Daea (foto), plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat, in sectorul zootehnic, precum si cuantumul acestora, pentru 2022.


Astfel, prin actul normativ adoptat se aproba plafonul de 185.483.810 euro, care se acorda crescatorilor de animale pentru anul de cerere 2022, pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, repartizat astfel:

a) 1.680.000 euro, pentru specia bovine, categoria bivolite de lapte;
b) 13.125.000 euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;
c) 71.300.000 euro, pentru speciile ovine/caprine;
d) 99.324.810 euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;
e) 54.000 euro, pentru specia viermi de matase.
 Cuantumul sprijinului per unitate pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se calculeaza de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, prin raportarea plafoanelor mentionate anterior la efectivul de animale eligibile/kg gogosi crude de matase eligibile.

Comisia Europeana si-a dat acordul

Crescatorii de animale care beneficiaza de sprijinul cuplat in sectorul zootehnic vor primi, in premiera anul acesta, avansul APIA. Ministerul Agriculturii a facut demersuri in acest sens, iar Comisia Europeana a aprobat, astfel incat in anul 2022, avansul pe care il pot solicita fermierii nostri este de 70% din suma cuvenita”, a declarat Petre Daea.

Resursele financiare se asigura de la bugetul de stat, cu rambursare din FEGA, in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anii 2022 si 2023.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani